Kidnep
DVD

Kidnep ([2016])/ regie Diederik Ebbinge

Bo (9) wordt ontvoerd. Het losgeld is een miljoen euro. Bo's bewaker Fred krijgt ruzie met zijn baas en probeert met Bo te vluchten. Dan wordt het pas echt eng. Vanaf ca. 9 jaar.

Recensie

De eerste jeugdfilm van Diederik Ebbinge (Matterhorn) is gebaseerd op een boek* van acteur en (scenario)schrijver Karen van Holst Pellekaan. De bijna 10-jarige Bo is het kind van rijke ouders, die geen tijd voor hem hebben. Daarom gaat hij in Zwitserland naar een internationale kostschool. De onhandige boef Fred (Martin van Waardenberg) heeft veel geld nodig om zijn gokschulden te betalen en ontvoert Bo. Achtervolgd door een criminele 'vriend' van Fred reizen ze per trein en auto van Zwitserland naar Nederland om het losgeld op te halen. De recensenten oordelen verschillend. Pauline Kleijer (Volkskrant 23-4-'15): 'Prima uitgangspunt, maar ergens gaat het mis in Kidnep. Het scenario is eerder suf dan spannend, logica is ver te zoeken en het stroeve tempo maakt deze kluchtige familiefilm tot een lange zit.' Anton Slotboom (Algemeen Dagblad 23-4-'15) schrijft: 'Een glansrol in deze deels met een Vlaamse cast gemaakte familiefilm is weggelegd voor Martin van Waardenberg (...) De ontvoering wordt zalig stuntelig in beeld gebracht in een film als stripverhaal vol karikaturen. Kidnep bulkt bovendien van de mooie decors en is opgeleukt met een aantrekkelijke soundtrack. Dat Bo en Fred vrienden worden ligt voor de hand, maar geeft de kijker toch een warm gevoel.' Vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 8718836863103

Titel Kidnep
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Diederik Ebbinge ; Martin van Waardenberg ; Teun Stokkel ; Marcel Musters ; Karen van Holst Pellekaan
Type materiaal DVD
Uitgave Amsterdam : September Film, [2016]
Overige gegevens 1 dvd-video (87 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder meer: Martin van Waardenberg, Teun Stokkel, Marcel Musters, Ruth Becquart. - Nederlands gesproken - Gebaseerd op een boek van Karen van Holst Pellekaan - Videoversie van de film: Nederland : Topkapi, 2015
ISBN 8718836863103
PPN 401988163
Genre avonturenroman
Thematrefwoord Ontvoeringen
Taal Nederlands