Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Wisseling van de wacht
Boek

Wisseling van de wacht ([2016])/ Stephen King, vertaald [uit het Engels] door Annemarie Lodewijk

Hoewel Brady Hartsfield met zware hersenbeschadiging op een neurologische afdeling ligt en volgens specialisten nooit meer zal herstellen, vertrouwt detective Bill Hodges het niet en vermoedt dat Hartsfield achter enkele zogenaamde zelfmoorden zit.

Aanwezigheid

Recensie

Massamoordenaar Brady Hartsfield ligt op de neurologische afdeling van een ziekenhuis en reageert bijna nergens op. Oud-rechercheur Bill Hodges, die destijds jacht op hem heeft gemaakt, vertrouwt het desondanks niet. En terecht, want ongemerkt is Hartsfield geestelijk tot veel meer in staat dan men vermoedt, behalve dan de neuroloog die hem behandelt. Hartsfield blijkt over telekinetische en hypnotische gaven te beschikken en kan mensen zo beïnvloeden dat ze moorden plegen, waarbij een computerspelletje van pas komt. Zo gaat Hartsfield wraak nemen op iedereen die hem ooit dwars heeft gezeten. Hodges en zijn assistente Holly geloven dat hij achter een aantal zelfmoorden zit. Maar hoe een ongrijpbaar personage te vatten, dat is het probleem. Het is een typische Stephen-Kingthriller, onmogelijke dingen worden mogelijk en hij doet dat zo knap dat hij de lezers meesleept in deze fantasieën. Het is een boeiend maar toch tamelijk langdradig verhaal, voortdurend wisselend van perspectief, wat met een groot aantal personages weleens lastig is. Vormt samen met 'Mr. Mercedes'* en 'De eerlijke vinder'** de Hodges trilogie maar kan ook zelfstandig gelezen worden.

Specificaties

Nederlands | 9789024572823 | 379 pagina's

Titel Wisseling van de wacht
Auteur Stephen King
Secundaire auteur Annemarie Lodewijk
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Luijtingh-Sijthoff, [2016]
Overige gegevens 379 pagina's - 23 cm
Annotatie Vertaling van: End of watch. - New York : Scribner, 2016. - (Bill Hodges series ; 3) - Vormt samen met De eerlijke vinder en Mr. Mercedes een trilogie
ISBN 9789024572823
PPN 401437736
Genre thriller
Taal Nederlands