Executieve functies in de klas
Boek

Executieve functies in de klas maak leren sterk : 11 aanraders ([2016])/ Marcel van de Wiel, foto's/afbeeldingen: Marcel van de Wiel ; illustraties: Isabel van de Wiel ; hoofdredacteur: Walter van de Calseyde

Praktische tips op neuropsychologische basis om (vooral basisschool)leerlingen te stimuleren in het uitvoeren van sociaal en doelgericht gedrag.

Aanwezigheid

Recensie

De auteur, orthopedagoog en docent bij Fontys OSO, wil vanuit de neuropsychologie middelen aan leerkrachten aanreiken om het onderwijs aan leerlingen van 4 tot 16 jaar te verbeteren. Executieve functies zijn denkprocessen die nodig zijn voor het uitvoeren van sociaal en doelgericht gedrag. De auteur maakt een koppeling tussen deze denkprocessen en de schoolpraktijk. Er wordt vooral geprobeerd om middelen te bieden die direct toepasbaar zijn op zowel groeps- als leerlingniveau. Dit boek bestaat uit elf hoofdstukken, die 'aanraders' worden genoemd: Executieve functies in de klas, Planning en organisatie, Metacognitie en timemanagement, Taakinitiatie, Werkgeheugen, Reactie-inhibitie, Emotieregulatie, Volgehouden aandacht, Flexibiliteit, Doelgericht doorzettingsvermogen en Integratie. Elk hoofdstuk bevat voorbeelden, tools - lessuggesties of opdrachten, vaak uitgewerkt naar leeftijdsniveau of onder-, midden- en bovenbouw - en een samenvatting. Met een inhoudsopgave en een literatuurlijst. Heel toegankelijk geschreven en heel praktisch gericht.

Specificaties

Nederlands | 9789463170093 | 96 pagina's

Titel Executieve functies in de klas : maak leren sterk : 11 aanraders
Auteur Marcel van de Wiel
Secundaire auteur Isabel van de Wiel ; Walter van de Calseyde
Type materiaal Boek
Uitgave Dordrecht : Instondo, [2016]
Overige gegevens 96 pagina's - illustraties - 21 cm
Annotatie Met literatuuropgave
ISBN 9789463170093
PPN 401112187
Rubriekscode 450.8
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Neuropsychologie; Basisonderwijs
PIM Rubriek Opvoeding en Onderwijs
PIM Trefwoord Neuropsychologie

Relaties/Serie

TIBtools
Boek

TIBtools (2012-...)

vol.
Uitgeleend