Gelli plate printing
Boek

Gelli plate printing maak zelf eenvoudig mixed media gelprints ([2016])/ Joan Bess, fotografie: Christine Polomsky ; vertaling [uit het Engels]: Loes Brouwer

Instructies en tips om met behulp van een geleiachtige plaat, verf, kammen en sjablonen monoprints te drukken zonder drukpers.

Aanwezigheid

Recensie

Gelli plate printing is een nieuwe methode om monoprints te drukken zonder drukpers. Met een Gelli Arts printing plate, een geleiachtige plaat, kan men de mooiste prints, voorstellingen en achtergronden maken, ook met behulp van sjablonen en maskers. Op de plaat rol je een laag acrylverf uit en daar kun je leuke motieven in maken met bijvoorbeeld grove kammen. Een vel papier erover leggen, aandrukken en voorzichtig het vel papier eraf trekken. Men krijgt door meerdere lagen en kleuren over elkaar te drukken de prachtigste resultaten. De plaat is gemakkelijk te reinigen met babyolie en afwasmiddel. In dit boekje duidelijke voorbeelden, tips en trucs, gereedschappen om motieven mee te maken, uitleg over de verf en toepassingen van kunstenaars en hobbyisten. Bevat een woordenlijst, websites waarop filmpjes en benodigdheden te zien zijn. Door de prachtige kleurendrukvoorbeelden een inspirerend boek.

Specificaties

Nederlands | 9789043918763 | 144 pagina's

Titel Gelli plate printing : maak zelf eenvoudig mixed media gelprints
Auteur Joan Bess
Secundaire auteur Christine Polomsky ; Loes Brouwer
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Kosmos, [2016]
Overige gegevens 144 pagina's - illustraties - 26 cm
Annotatie Met register - Vertaling van: Gelli plate printing. - Ohio : North Light Books, (c)2014
ISBN 9789043918763
PPN 398125627
Rubriekscode 624.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Monoprint
PIM Rubriek Hobby's
PIM Trefwoord Druktechnieken