Opgezadeld met elkaar
Boek

Opgezadeld met elkaar roman ([2016])/ Regina Jennings, vertaald [uit het Engels] door Hella Willering

Nadat in de 19e eeuw Abigail Stuart een verstandshuwelijk heeft gesloten met een dodelijk gewonde soldaat die zich Jeremiah Calhoun noemt, duikt de echte Jeremiah Calhoun op.

Aanwezigheid

Recensie

Romantisch verhaal tegen een historische achtergrond in christelijke context. Verpleegster Abigail Stuart sluit een verstandshuwelijk met een dodelijk gewonde soldaat die zich Jeremiah Calhoun noemt. Ze gaat zorgen voor zijn stoeterij en zijn zieke zus wanneer de Amerikaanse Burgeroorlog (1861-1865) voorbij is. De echte Jeremiah keert gewond terug, wat tot verbijstering en een onaangename situatie leidt. Terwijl guerillamilities de staat Ohio in het jaar 1865 teisteren, naderen de twee protagonisten elkaar zeer moeizaam. Hoewel ook Jeremiahs moeder en zuster een belangrijke rol spelen, wordt het verhaal afwisselend verteld vanuit het perspectief van Abigail en Jeremiah, chronologisch, in de derde persoon. Echter: 'Soms word je opgezadeld met iets wat een kostbaar geschenk blijkt te zijn.' De Amerikaanse schrijfster is werkzaam als journaliste. Een meeslepend en spannend verhaal.

Specificaties

Nederlands | 9789492234100 | 367 pagina's

Titel Opgezadeld met elkaar : roman
Auteur Regina Jennings
Secundaire auteur Hella Willering
Type materiaal Boek
Uitgave Veenendaal : Grace Publishing House, [2016]
Overige gegevens 367 pagina's - 22 cm
Annotatie Vertaling van: A most inconvenient marriage. - Grand Rapids, Michigan, USA : Bethany House Publishers, (c)2014. - (Ozark Mountain romance book series ; 1)
ISBN 9789492234100
PPN 402082079
Genre romantische verhalen - historische roman - protestants milieu
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Ozark Mountain-serie
Boek

Ozark Mountain-serie (2016-...)

vol. dl. 1
Uitgeleend
Regina Jennings