Lucinda Belinda Melinda McCool
Boek

Lucinda Belinda Melinda McCool (januari 2016)/ tekst: Jeanne Willis, illustraties: Tony Ross ; Nederlandse vertaling [uit het Engels] Lidewij van den Berg i.s.m. Jan Boerstoel

Lucinda is voortdurend met haar uiterlijk bezig. Ze wil iedereen om zich heen mooier maken. Ook het monster dat ze op een dag tegenkomt moet eraan geloven. Maar een monster blijft een monster... Prentenboek met humoristische kleurenillustraties en tekst op rijm. Vanaf ca. 5 jaar.

Aanwezigheid

  • Uitgeleend tot: 13/11/2024
    0-8 jaar - 2e verd. - Samen lezen - Prentenboeken kleuters WILL

Recensie

Lucinda ziet er altijd geweldig uit. Ze verwacht hetzelfde van haar vriendinnen. Ze geeft ongezouten kritiek als iemand er volgens haar niet mooi genoeg bij loopt. Als ze op een dag ineens zomaar een monster in het bos tegenkomt, probeert ze ook hem te restylen, maar dat pakt heel anders uit dan ze gehoopt had. Dit boosaardige sprookje is op rijm geschreven. Omdat de tekst vertaald is, loopt het ritme niet altijd even goed. Soms worden ook moeilijke woorden gebruikt, zoals pincet of epileren. Toch blijft het verhaal recht overeind. Dat komt vooral door de geweldige illustraties van de bekende Britse illustrator, waarin de hoofdpersoon Lucinda schattig, maar ook vals neergezet wordt. De tekst lijkt handgeschreven en is voorzien van veel versiersels, tekstballonnen en vet en groter gedrukte letters. Het einde van dit sprookje is zeker niet gelukkig, maar wel grappig en geeft - zoals het bij sprookjes hoort - stof tot nadenken. Het verhaal is geschikt voor kinderen vanaf ca. 5 jaar en is van harte aan te bevelen.

Specificaties

Nederlands | 9789030501336

Titel Lucinda Belinda Melinda McCool
Auteur Jeanne Willis
Secundaire auteur Tony Ross ; Lidewij van den Berg
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Amsterdam : Meis & Maas, januari 2016
Overige gegevens 26 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 29 cm
Annotatie Vertaling van: Lucinda Belinda Melinda McCool. - London : Andersen Press Ltd., 2016
ISBN 9789030501336
PPN 401535428
Genre sprookjes
Thematrefwoord Uiterlijk ; Monsters
Taal Nederlands