Uil gaat uit fietsen en waarom oom Vivant zich losmaakt van aardse zaken
Boek

Uil gaat uit fietsen en waarom oom Vivant zich losmaakt van aardse zaken ([2016])/ Lizzy Koppe-van Pelt, illustraties Annie Meussen

Ruim honderd gedichten over allerlei onderwerpen en belevenissen, zoals het weer, gevoelens, feesten, dromen, toveren en dieren. Met kleurenillustraties. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Recensie

Mooi vormgegeven dichtbundel met, zoals de auteur schrijft 101 verzen 'voor kinderen van 1-101 jaar'. Een breed scala aan onderwerpen en belevenissen komt aan de orde: het weer, gevoelens, feesten (zoals het Suikerfeest), dromen, familie, toveren, fantasieën, diverse dieren, gedachten, natuur en karaktereigenschappen. Het is leuk om er één per dag voor te lezen. Dat levert poëzieplezier op voor meer dan drie maanden. De auteur is overduidelijk geïnspireerd door het werk van Annie M.G. Schmidt. Het werk ademt haar sfeer. Alle gedichten zijn afzonderlijk van elkaar te lezen. In de inhoudsopgave staan alle titels. Het zijn vertederende, woordenschatrijke gedichten van één tot drie pagina's. De tekst heeft regelmatig een diepere laag door bijvoorbeeld woordspelingen: op het strand wordt een schatkist gevonden met op de bodem ervan 'een woordenschat van duizend woorden'. Bij elk gedicht is minstens één vrij traditionele illustratie opgenomen, veelal paginagroot. Het betreft fijne, luchtige illustraties in gouache. Er worden verschillende rijmschema's gebruikt zoals aabccb/abcb/aabb/abab en aabc. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789491662690 | 260 pagina's

Titel Uil gaat uit fietsen en waarom oom Vivant zich losmaakt van aardse zaken
Uniforme titel Uil gaat uit fietsen
Auteur Lizzy Koppe-vanPelt
Secundaire auteur Annie Meussen
Type materiaal Boek
Uitgave [Zuid-Beijerland] : SpecialBooX, [2016]
Overige gegevens 260 pagina's - gekleurde illustraties - 23 cm
ISBN 9789491662690
PPN 400361159
Rubriekscode Nederlands 875
Taal Nederlands
PIM Rubriek Gedichten en Versjes
PIM Trefwoord Pelt