Nur ein Tag
Boek

Nur ein Tag ([2016])/ eine Geschichte von Martin Baltscheit, mit Bildern von Wiebke Rauers ; nach einer Idee von Anna Gabbert

Vos en Ever durven de eendagsvlieg niet te vertellen hoe kort haar leven is. Ze zeggen dat Vos degene is die snel zal sterven. De vlieg neemt een verrassend besluit. Met veel kleurenillustraties. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Vos en Ever zien een eendagsvlieg geboren worden. Ze durven haar niet te vertellen hoe kort haar leven is en stamelen een leugen om bestwil. Maar al is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaalt haar wel. Toch zegt Ever in zijn verdriet, dat het Vos is die gauw zal sterven. Maar betekent dat dan niet dat je zo'n dag met gepieker en zelfmedelijden zult doorbrengen? Dan besluit de vlieg om die laatste dag voor Vos tot de mooiste van zijn leven te maken, want wie maar één dag heeft moet alle geluk in één etmaal stoppen. Hij plant voor Vos een dag vol geluk. Ever en Vos trouwen bijvoorbeeld met elkaar, met de vlieg als getuige. Hoe breng je dit thema van leven en dood in bespreking met jonge kinderen? Dit is zelfs voor volwassenen heel vaak taboe. De auteur doet dat echter meesterlijk met behulp van deze drie zo verschillende karakters. Hij laat in een knap verhaal vol empathie, poëzie, humor en kleine filosofische pareltjes Ever, Vos en Vlieg ieder zijn eigen verhaal vertellen. De vele mooie kleurenillustraties en de vaak bijzondere bladspiegel en lettertypen versterken het geheel. Van het boek zijn er is ook een toneelversie en een hoorspel gemaakt. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Duits | 9783791527024 | 105 pagina's

Titel Nur ein Tag
Auteur Martin Baltscheit
Secundaire auteur Wiebke Rauers ; Anna Gabbert
Type materiaal Boek
Editie 1. Auflage;
Uitgave Hamburg : Dressler Verlag, [2016]
Overige gegevens 105 pagina's - gekleurde illustraties - 24 cm
ISBN 9783791527024
PPN 401429644
Thematrefwoord Dood ; Geluk
Taal Duits