Jordskott. [Season 1]
DVD

Jordskott. [Season 1] ([2016])/ created by Henrik Björn

Inspecteur Eva Thörnblad keer terug naar haar geboorteplaats, voor het eerst sinds zeven jaar en de verdwijning van haar dochtertje. Dan verdwijnt er opnieuw een kind.

Aanwezigheid

Recensie

Zweedse thrillerserie met een bovennatuurlijk element gebaseerd op het bijgeloof uit de regio. Inspecteur Eva Thörnblad keer terug naar haar geboorteplaats Silverhöjd, voor het eerst sinds zeven jaar en de verdwijning van haar dochtertje Josephine. Ze komt nu om de begrafenis van haar vader regelen. Dan verdwijnt er opnieuw een kind. Eva denkt dat de dader dezelfde is als degene die haar dochter ontvoerd heeft. James Donaghy (Guardian 9-6-'15) is enthousiast en ziet een trend: series met mythologische trekjes zoals NBC's Grimm en ABC's Once Upon A Time. Het verschil daarbij is dat Jordskott zich aanvankelijk nog voordoet als een thriller, totdat er geleidelijk steeds meer onwerkelijke zaken gebeuren. 'Dit is niet zomaar een misdaadserie. Het spookachtige gevoel gaat zich waarschijnlijk nog veel verder uitbreiden, want ik lees dingen als 'Noordse mythologie' en 'het bos heeft een eigen wil'. Bovendien betekent Jordskott aardscheut en zie je in de intro nadrukkelijk boomwortels. Dat de vader van Eva bij een bedrijf werkte dat bomen kapt, kan dan eigenlijk geen toeval meer zijn. Dat bos gaat een belangrijke rol spelen...' zegt Sanda van Bijsterveld (Stralendschrijven 21-12-'15) die de serie 'spannend!' vindt. Op IMDb staat het cijfer op een 7,3. 10 afleveringen van 60 minuten.

Specificaties

Zweeds | 8717344758826

Titel Jordskott. [Season 1]
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Henrik Björn ; Moa Gammel
Type materiaal DVD
Uitgave [Hilversum] : Just Bridge, [2016]
Overige gegevens 4 dvd-video's (10 × 60 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder andere: Moa Gammel. - Regisseurs onder andere: Henrik Björn. - Zweeds gesproken, Nederlands ondertiteld - Videoversie van het televisieprogramma: Zweden : Palladium Fiction, 2015
ISBN 8717344758826
PPN 402094476
Genre thriller
Taal Zweeds

Relaties/Serie

Jordskott
DVD

Jordskott (2016-...)

vol. Seizoen 1
Uitgeleend