Het buurmeisje
Boek

Het buurmeisje ([2016])/ Ruth Rendell, vertaling [uit het Engels] Marike Groot en Sander Brink, Grootenbrink Vertalingen

Naar aanleiding van de vondst van een blikje met twee afgehakte handen, wordt een groepje ouderen geconfronteerd met een gebeurtenis uit hun jeugd.

Aanwezigheid

Recensie

De vondst van twee afgehakte handen die ruim zestig jaar in een opgegraven koekblik hebben gezeten, beïnvloedt het leven van een groep mensen die in 1944 als kinderen samen speelden in een netwerk van tunnels nabij Londen. De leden van deze groep zeventig plussers komen op verzoek van de politie nu weer bijeen, voor zover ze nog leven en niet verdwenen zijn. Het verhaal volgt hun levens, liefdes, families en hun relatie met het toen vroegrijpe titelpersonage meer dan dat de politie zoekt naar de dader. De spanning zit vooral in de vraag wie het mannelijke slachtoffer is (lezer weet immers al vanaf pagina 11 wie de dader en het vrouwelijke slachtoffer zijn) en hoe het afloopt met de dader en diens zoon. Er vallen veel doden, maar vooral door natuurlijke oorzaken. De auteur (1930-2015) schrijft dit boek - haar een na laatste - in rijke taal, met groot psychologisch inzicht en intelligentie. Meer voor lezers van psychologische romans dan voor liefhebbers van snelle, moderne thrillers of detectives.

Specificaties

Nederlands | 9789400506190 | 278 pagina's

Titel Het buurmeisje
Auteur Ruth Rendell
Secundaire auteur Marike Groot
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : A.W. Bruna Uitgevers, [2016]
Overige gegevens 278 pagina's - 24 cm
Annotatie Vertaling van: The girl next door. - Londen : Hutchinson, 2014
ISBN 9789400506190
PPN 40148355X
Genre thriller - psychologische roman
Taal Nederlands