Avenue Foch
Boek

Avenue Foch een verhaal over terreur, spionage en het heroische verzet van een Amerikaanse arts in bezet Parijs (2016)/ Alex Kershaw, vertaling [uit het Engels]: Piet Dal, Imago Mediabuilders

Geschiedenis van een Amerikaanse arts in Parijs die betrokken raakte bij het Franse verzet tijdens de Tweede Wereldoorlog tegen de Duitse bezetters.

Aanwezigheid

Recensie

De Amerikaanse arts Sumner Jackson woont met zijn vrouw en puberzoon op Avenue Foch, een laan die uitkomt bij Arc de Triomphe in Parijs. Het wordt een populaire 'bezetters'-straat: het Parijse hoofdkwartier van de Gestapo zetelt ongeveer tegenover Sumners huis. Een paar huizen verder woont Theodor Dannecker die Franse joden laat deporteren naar concentratiekampen. Sumner en zijn vrouw raken betrokken bij het Franse verzet, Résistance, en riskeren hun leven om Frankrijk te bevrijden van zijn bezetters. Door een huiszoeking elders worden ze eind mei 1944 ontmaskerd en wordt het gezin opgepakt en gedeporteerd naar Duitse kampen. De Britse auteur, woonachtig in de Verenigde Staten, schreef diverse bestsellers over de Tweede Wereldoorlog, waaronder 'Het Ardennenoffensief' (2009) en 'De Bedford boys' (2004). Hij deed grondig onderzoek en interviewde overlevenden, waaronder Philip Jackson, Sumners zoon. Bevat een twintigtal zwart-witfoto's, bibliografie en noten. Als lezer word je meegezogen in dit boek: een waar gebeurd verhaal dat leest als een thriller over het leven van een gewoon gezin in een straat in Parijs dat door toedoen van de bezetters verandert in een leven vol angst, horror, verschrikkingen en geheimen.

Specificaties

Nederlands | 9789045318479 | 272 pagina's

Titel Avenue Foch : een verhaal over terreur, spionage en het heroische verzet van een Amerikaanse arts in bezet Parijs
Auteur Alex Kershaw
Secundaire auteur Piet Dal
Type materiaal Boek
Uitgave Amersfoort : BBNC uitgevers, 2016
Overige gegevens 272 pagina's, 8 ongenummerde pagina's platen - illustraties - 24 cm
Annotatie Met literatuuropgave - Vertaling van: Avenue of spies. - (c)2015
ISBN 9789045318479
PPN 401422879
Rubriekscode Frankrijk 945.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Verzet; Frankrijk; Wereldoorlog II; Verhalen
PIM Rubriek Geschiedenis
PIM Trefwoord Verzet