Niemand houdt Don Carlo tegen
Boek

Niemand houdt Don Carlo tegen ([2016])/ Oliver Scherz, met tekeningen van Peter Schössow ; vertaald uit het Duits door Marieke Hoogland

De vader van Carlo (11) woont sinds een halfjaar helemaal in Italie. Carlo besluit hem te gaan zoeken. Maar de reis is langer en moeilijker dan hij dacht. Vanaf ca. 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Carlo (11, ik-figuur) mist zijn vader vreselijk, nadat die door zijn moeder in hun woonplaats Bochum in Duitsland op straat is gezet, en is verhuisd naar Palermo op Sicilië. Hij wil zijn vader terughalen, maar heeft geen idee van de afstand, noch de kosten van de reis. Gewapend met een koffer met zijn dierbaarste bezittingen gaat Carlo op pad. Onderweg treft hij o.a. een onwillige vrouw aan het treinloket, een louche taxichauffeur, een lieve, oude dame, een behulpzame familie en een slinkse jongen, allen niet geheel vrij van clichés. De reis kent een hoopvol einde. Kleine gestileerde zwart-witillustraties onderscheiden de etappes, locaties, vervoermiddelen en het tijdsverloop van de reis. Door korte fragmenten, korte zinnen, ruime bladspiegel en veel dialogen is het verhaal vrij gemakkelijk leesbaar. Carlo's reis symboliseert het verlangen van kinderen van gescheiden ouders om het gezin bij elkaar te houden. Boeiend door de sympathieke hoofdpersoon, zijn grappige naïviteit en de serieuze ondertoon. Aantrekkelijke omslagillustratie van Mark Janssen. Vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789025113247 | 103 pagina's

Titel Niemand houdt Don Carlo tegen
Auteur Oliver Scherz
Secundaire auteur Peter Schössow ; Marieke Hoogland
Type materiaal Boek
Uitgave Haarlem : Uitgeverij Holland, [2016]
Overige gegevens 103 pagina's - zwart-wit illustraties - 22 cm
Annotatie Vertaling van: Keiner hält Don Carlo auf. - Stuttgart : Thienemann, (c)2015
ISBN 9789025113247
PPN 401432394
Genre avonturenroman
Thematrefwoord Zoektochten ; Vaders
Taal Nederlands