Abraham
Boek

Abraham ([2016])/ tekst: Peter Boer, illustraties: Daan van Oostenbrugge

De Bijbelverhalen over Abraham en Jakob worden naverteld op rijm. Ze kunnen ook worden gezongen. Omkeerboekje met kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 t/m 6 jaar.

Recensie

Omkeerboekje in oblong formaat met twee verhalen ('Abraham' en 'Jakob'). Niet alleen staan de korte verhalen op rijm, maar ook kunnen ze worden gezongen op de wijs van bekende christelijke liederen. Dit tweede deel uit de serie 'Bijbelverhalen op rijm' (eerder verscheen 'Adam en Eva'*) begint met de geschiedenis van Abraham die in sneltreinvaart wordt verteld door middel van een telkens vierregelig vers op (abcb) rijm. De door een dikke witrand omgeven stripachtige illustraties zijn weliswaar statisch, maar door de vrolijke en lichte kleurtinten toch aantrekkelijk. Opmerkelijk is dat het verhaal van Abraham zich hier uitstrekt tot en met Jakob en vervolgens stopt, omdat het boekje dan moet worden omgedraaid: een onlogische knip. Een flink aantal zaken, zoals Gods beproeving van Abraham in het offer van Izaak, wordt overgeslagen. Het verhaal van Jakob stopt in dit deel bij Jozefs verkoop als slaaf. Louter geschikt voor kinderen met een reformatorische achtergrond. In zijn genre een aardige uitgave. Vanaf ca. 4 t/m 6 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789462786592

Titel Abraham
Uniforme titel Jakob
Auteur Daan van Oostenbrugge
Secundaire auteur Peter Boer
Type materiaal Boek
Uitgave [Apeldoorn] : [B.V. Uitgeverij De Banier], [2016]
Overige gegevens 16 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 16 × 20 cm
Annotatie Op omslag: lees en zing - Keerdruk met: Jakob / tekst: Peter Boer ; illustraties: Daan van Oostenbrugge. - 15 ongenummerde pagina's
ISBN 9789462786592
PPN 401256871
Rubriekscode 226.6
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Abraham ; Jakob
PIM Rubriek Religie
PIM Trefwoord Abraham

Relaties/Serie

Bijbelverhalen op rijm
Boek

Bijbelverhalen op rijm (2015-...)

vol. 2
Uitgeleend