Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Licht en geluid
Boek

Licht en geluid ([2015])/ Louise en Richard Spilsbury, vertaling [uit het Engels]: Karin Beneken Kolmer ; bewerking en eindredactie: Monica Terpstra ; illustraties: Capstone Global Library Ltd. en HL Studios

Hoe komt het geluid van de ene plek naar de andere? Waarom kunnen katten goed zien als het bijna donker is? Allerlei vragen over licht en geluid worden beantwoord, afgewisseld met drie doe-opdrachten. Met grote kleurenfoto's. Vanaf ca. 10 t/m 13 jaar.

Aanwezigheid

  • Aanwezig
    8-14 jaar - 2e verd. - Spanning en Avontuur - Wetenschap en techniek LICHT SPIL

Recensie

Hoe komt het geluid van de ene plek naar de andere? Wat is sonar? Dit soort vragen over geluid en ook licht staan centraal in dit deel van de serie 'Basisboek science'*. In acht hoofdstukken, variërend van twee tot acht bladzijden, wordt eerst ingegaan op geluid: hoe ontstaat het, hoe hoor je het en kun je het gebruiken? Daarna is er aandacht voor licht: hoe beweegt licht, helpt licht je zien en hoe gebruik je het? Tot slot volgen praktische tips om goed voor je oren en ogen te zorgen. Overzichtelijke lay-out met tekstblokken en gekleurde kaders met weetjes, belangrijke ontdekkingen en toekomstontwikkelingen. De teksten worden ondersteund door veel grote kleurenfoto's en enkele schematische illustraties. In de tekst vetgedrukte moeilijke woorden worden in de vrij uitgebreide woordenlijst achterin nog eens uitgelegd. De lezer wordt regelmatig met je aangesproken, hetgeen de betrokkenheid verhoogt. Tussendoor staan drie stapsgewijs uitgeschreven experimenten waarmee de lezer zelf aan de slag kan. Qua vormgeving valt op dat in de kleurrijke en speelse lay-out veel illustraties en tekstblokken vrij schuin zijn afgedrukt. Aanwezig zijn nog een register en internetlinks. Leerzame uitgave voor op school (in de techniekles), maar ook voor thuis. Vanaf ca. 10 t/m 13 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789461753953 | 48 pagina's

Titel Licht en geluid
Auteur Louise Spilsbury
Secundaire auteur Richard Spilsbury ; Karin Beneken Kolmer ; Monica Terpstra
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Corona, Ars Scribendi Uitgeverij, [2015]
Overige gegevens 48 pagina's - gekleurde illustraties - 25 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Light and sound. - Capstone Global Library Limited, (c)2014. - (Essential physical science)
ISBN 9789461753953
PPN 399313079
Rubriekscode 536
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Licht ; Geluid
PIM Rubriek Wetenschap en Techniek
PIM Trefwoord Licht

Relaties/Serie

Basisboek science
Boek

Basisboek science (2015-...)

vol.
Uitgeleend