Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Kleurencodes in de natuur
Boek

Kleurencodes in de natuur ([2016])/ Teresa Heapy, vertaling [uit het Engels]: Anja De Lombaert ; bewerking en eindredactie: Monica Terpstra

Een groene rups zie je nauwelijks op een groen blad. Lees hoe planten en dieren kleuren gebruiken om op te vallen of juist niet. Met grote kleurenfoto's en enige verwerkingstips. Makkelijk te lezen. Vanaf ca. 8 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Planten en dieren brengen met kleuren vaak een bepaalde boodschap over. Ze gebruiken ze bv. om op te vallen of juist te camoufleren. In deze handzame wordt hiervan op elke bladzijde een voorbeeld gegeven. Zo zien we dat koraalriffen omgeven worden door helder water waardoor de dieren goed zichtbaar zijn. En dat roofdieren bij het jagen niet mogen/willen opvallen in hun omgeving. Er is gebruikgemaakt van icoontjes voor bv.: opvallen, lekker hapje en op jacht. Aantrekkelijke en kleurrijke lay-out met op elke bladzijde een paginagrote kleurenfoto van een dier, met vaak een verklarend woord daarbij als oog of camouflage. In de illustratie staat een tekst van twee tot vier zinnen en soms een weetje in een kader. De grote vetgedrukte titels en de teksten in grote letters zijn duidelijk en goed leesbaar. Achterin staan een woordenlijst en register. Verder worden enige verwerkingstips en een doetip gegeven voor opvoeders. De serie 'In de roos'* is een (vertaalde) serie boeken, die afhankelijk van de kleur, geschikt is voor een oplopende doelgroep van 7- tot 11-jarigen. In de delen komen zeer uiteenlopende onderwerpen aan bod. Vanaf ca. 8 jaar, ook geschikt voor iets oudere kinderen die moeite hebben met lezen.

Specificaties

Nederlands | 9789461754455 | 24 pagina's

Titel Kleurencodes in de natuur
Auteur Teresa Heapy
Secundaire auteur Monica Terpstra ; Anja De Lombaert
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Corona, Ars Scribendi Uitgeverij, [2016]
Overige gegevens 24 pagina's - gekleurde illustraties - 23 cm
Annotatie Met register - Vertaling van: Colour codes. - Oxford : Oxford University Press, (c)2014
ISBN 9789461754455
PPN 399312897
Rubriekscode 593
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Schutkleuren
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Schutkleuren

Relaties/Serie

In de roos
Boek

In de roos (2016-...)

vol. 1
Uitgeleend