Legend
DVD

Legend ([2016])/ written and directed by Brian Helgeland

Het verhaal van de tweeling Ron (1933-1995) en Reg Kray (1933-2000) die rond 1960 de georganiseerde misdaad in Londen beheersten.

Recensie

Biografische misdaadthriller (2015) van Brian Helgaland (A knight's tale) over de tweeling Reggie en Ronald Kray die in de jaren '60 van de vorige eeuw de onderwereld in Oost-Londen probeerden te regeren met maffiose praktijken. Tom Hardy (Mad Max: fury road, The revenant) speelt beide broers. Ron is onvoorspelbaar en schizofreen, Reggie is charmant en keihard. De film wordt verteld door Francis (Emily Browning), de vrouw van Reggie. Dat werkt niet goed vindt Scott van der Winden (Cinemagazine.nl 20-1-'16): 'meer soap dan gangster-biopic. De spanningsboog is hierdoor, voornamelijk richting het einde, ook niet altijd even strak.' Hij geef 3,5 ster. Pauline Kleijer (Volkskrant 21-1-'16) vindt dat Tom Hardy de ene helft van de tweeling veel beter speelt dan de andere en dat de gelikte art-direction ook iets kunstmatigs heeft: de straten en de auto's zijn te glimmend. 'Het uitleggerige scenario lijdt onder dezelfde opruimwoede, terwijl de geweldsscènes juist grof en slordig zijn. Vanaf welke kant je het ook bekijkt, Legend overtuigt maar half.' Ze geeft 3 sterren.

Specificaties

Engels

Titel Legend
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Brian Helgeland ; Tom Hardy ; Emily Browning ; John Pearson
Type materiaal DVD
Uitgave [Hilversum] : Entertainment One, [2016]
Overige gegevens 1 dvd-video (131 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder andere: Tom Hardy, Emily Browning. - Engels gesproken, Nederlands ondertiteld - Gebaseerd op een boek van John Pearson - Videoversie van de film: Groot-Brittannie : Working Title Films, 2015
PPN 402092562
Genre thriller
Thematrefwoord Kray, Ron ; Kray, Reg
Taal Engels