A perfect day
DVD

A perfect day ([2016])/ directed by Fernando León de Aranoa

Tijdens de burgeroorlog in Bosnië en Herzegovina worden hulpverleners van een internationale organisatie voor een bijna onmogelijke klus ingezet met alle frustraties van dien.

Recensie

Oorlogskomedie uit 2015 naar het boek Dejarse llover* van Paula Farias Huanqui over de ervaringen die zij opdeed bij Artsen zonder Grenzen in de burgeroorlog van het voormalige Joegoslavië. Een team van hulpverleners bestaande uit de ervaren en vermoeide Mambrú (Benicio Del Toro), nieuwkomer Sophie (Melanie Thierry), cynische veteraan B (Tim Robbins) en tolk Damir (Fedja Stukan), gaan op zoek naar een stevig touw om binnen 24 uur een lijk uit de enige beschikbare waterput in de wijde omgeving te hijsen. Ze krijgen te maken met de gruwelen van de oorlog, maar ook met wantrouwende burgers, wijdverspreide corruptie en verlammende bureaucratie. Met veel relativerende humor worden de scherpe randen verzacht. 'Met eenvoudige middelen wordt een heel effectief een beeld geschetst van de frustraties en desillusies van hulpverleners, die dagelijks hun leven in de waagschaal leggen om een ander te helpen', schrijft Patricia Smagge (Cinemagazine.nl 4-11-'15) en geeft 3,5 sterren. 'A Perfect Day heeft een enorme sympathiefactor, vooral omdat de cast er zichtbaar zo'n plezier in heeft. En zeg nou zelf: noodhulpverleners in Bosnië, die onder de beroerdste omstandigheden nog opgewekt blijven, wie kan daar nou cynisch over doen?', meent Rick de Gier (Cinema.nl 11-11-'15) en geeft 3 sterren.

Specificaties

Overige talen | 8718836862595

Titel A perfect day
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Fernando Leon de Aranoa ; Benicio del Toro ; Tim Robbins ; Olga Kurylenko
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : September Film, [2016]
Overige gegevens 1 dvd-video (106 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder andere: Benicio del Toro, Tim Robbins, Olga Kurylenko, Mélanie Thierry. - 5 verschillende talen gesproken, Nederlands ondertiteld - Videoversie van de film: Spanje, 2015
ISBN 8718836862595
PPN 401467236
Genre humoristische roman
Thematrefwoord Burgeroorlogen ; Bosnië en Herzegovina ; Humanitaire hulp
Taal Overige talen