Sneekweek
DVD

Sneekweek ([2016])/ regie Martijn Heijne

Een zestal studenten doen mee aan de Sneekweek en vieren feest in een grote villa. Al snel doen zich mysterieuze gebeurtenissen voor die steeds luguberder worden.

Aanwezigheid

Recensie

Nederlandse horrorthriller van Martijn Heijne, die zich afspeelt tegen de achtergrond van het Friese stadje Sneek in sexy feeststemming. Met onder meer Carolien Spoor, Jelle de Jong en Jord Kotter. Duidelijk geïnspireerd op 'I know what you did last summer'. Een vriendengroep (drie jongens en drie meisjes) komen naar de Sneekweek om een week lang te zeilen en los te gaan. Ze logeren in een luxe villa. Wanneer het dodelijke ongeluk dat ze ooit veroorzaakten, boven komt drijven en blijkt dat niemand van hen de villa heeft geregeld, lopen de spanningen en vreemde voorvallen op. Als dan ook nog een van de vrienden door een foute mix van pillen heel erg raar gaat doen, vertrouwen ze elkaar ook niet meer. Frank Mulder (Nachtvlinders 21-1-'16) vindt het 'een zeer vermakelijke Nederlandse slasher geworden' en geeft 3,5 ster. 'Tussen de stampende dancemuziek door is het vooral grinniken om mopjes waarmee deze polderslasher op prettige wijze de draak met zichzelf steekt', schrijft Eric le Duc (Telegraaf 21-1-'16) en geeft 2,5 ster.

Specificaties

Nederlands | 8715664118047

Titel Sneekweek
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Martijn Heijne ; Carolien Spoor ; Jelle de Jong
Type materiaal DVD
Uitgave [Utrecht] : Dutch Filmworks, [2016]
Overige gegevens 1 dvd-video (110 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder andere: Carolien Spoor, Jelle de Jong, Jord Knotter, Holly Brood. - Nederlands gesproken - Videoversie van de film: Nederland, 2016
ISBN 8715664118047
PPN 401587649
Genre griezelverhaal - humoristische roman
Taal Nederlands