The leftovers. Seizoen 2.
DVD

The leftovers. Seizoen 2. ([2015])/ Damon Lindelof

In het stadje Mapleton zijn meer dan honderd personen om mysterieuze wijze verdwenen. De overgebleven mensen moeten een manier vinden om hun leven opnieuw op te bouwen.

Recensie

Tweede seizoen van HBO-serie (2015) die in het eerste seizoen de gemoederen al aardig bezig wist te houden. Op een willekeurige 14 oktober verdwijnt zonder enige verklaring 2 procent van de wereldbevolking. De serie volgt de achterblijvers in het stadje Mapleton waar 100 zielen verdwenen. Hoe gaan zij persoonlijk om met het trauma en wat doet zoiets met de gemeenschap. En wordt het ooit duidelijk wat er eigenlijk is gebeurd? In het tweede seizoen verhuist de actie naar het stadje Miracle in Texas, een jaar na de gebeurtenissen uit seizoen 1. Miracle was de enige plek waar indertijd niemand verdween. Daar hopen de achterblijvers rust te vinden. Maar dat is helaas niet het geval. De serie met een paranormaal tintje ontvangt voorlopig goede kritieken. Vreemd maar boeiend, is het samengevatte commentaar in de Amerikaanse pers. 'Intrigerender is echter hoe de leftovers wanhopig houvast zoeken in een samenleving die alle logica is verloren. De manier waarop de personages dat (gaan) doen, zal de kijker nog het meest verrassen', schrijft Haroon Ali (Volkskrant 8-9-'14). Het rapportcijfer op IMDb.com is met 0.3 punten gestegen naar een 8 en ook de critici vinden het tweede seizoen sterker. Wordt uitgezonden op Canvas en HBO-Nederland. Tien afleveringen met extra's.

Specificaties

Engels | 5051888221242

Titel The leftovers. Seizoen 2.
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Mimi Leder ; Justin Theroux ; Amy Brenneman ; Liv Tyler ; Tom Perrotta
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : Warner Bros. Home Entertainment Benelux, [2015]
Overige gegevens 3 dvd-video's (10 × 55 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder andere: Justin Theroux, Amy Brenneman, Liv Tyler, Chris Zylka. - Regisseurs onder andere: Mimi Leder. - Engels gesproken, Frans, Spaans of Italiaans nagesynchroniseerd, 9 talen ondertiteld waaronder Nederlands - Gebaseerd op een boek van Tom Perrotta - Videoversie van de televisieserie: Verenigde Staten : Warner Bros. Television, 2014
ISBN 5051888221242
PPN 402224078
Genre science-fiction
Taal Engels

Relaties/Serie

The leftovers
DVD

The leftovers (2015-...)

vol. Seizoen 2
Uitgeleend