Ga je mee naar de weecee?
Boek

Ga je mee naar de weecee? een potjesboek (2016)/ Sam Lloyd-Jones, illustraties Anita Jeram ; vertaling [uit het Engels]: Jesse Goossens

Tijdens de dierenpicknick moet Konijn nodig plassen en gaat op weg naar de wc. Maar Konijn is niet de enige: een hele stoet dieren komt achter hem aan. Het potjesfeest kan bijna beginnen! Prentenboek met zachtgekleurde illustraties en tekst op rijm. Vanaf ca. 2 jaar.

Aanwezigheid

  • Uitgeleend tot: 23/10/2024
    0-8 jaar - 2e verd. - Samen lezen - Prentenboeken peuters LLOY

Recensie

Tijdens de dierenpicknick moet Konijn nodig plassen, dus gaat hij op weg naar de weecee. Al snel blijkt dat hij niet de enige is. Een hele stoet dieren volgt: van egel tot kikker, van dodo tot monster. Ze lopen, rennen, springen, waggelen, steppen en huppelen allemaal achter hem aan. Uiteindelijk heeft iedereen zijn eigen po en kan het potjesfeest beginnen. Maar er ontbreekt nog iemand, wie zou dat zijn? Om deze vraag te beantwoorden, is achter in het boek een spiegeltje geplakt. Op de gedetailleerde, zachtgekleurde illustraties in aquarel en pen is veel te zien. De deels aangeklede dieren gedragen zich als mensen. De illustraties vol beweging vertellen het verhaal. De beknopte tekst op rijm, een of twee zinnen per pagina, sluit hierbij aan. ('Naar de weecee! Zijn vriendjes roepen: 'Wacht even, ho!' 'Wij moeten allemaal naar de po! Gaan jullie mee?'). Eenvoudig rijm, soms wat geforceerd ('Kikker roept: 'Ruim baan, ruim baan! Hier komt iemand die moet plassen aan!'). Grote druk, soms extra groot of cursief om de tekst te benadrukken. Verzorgde, oblong uitgave. Een vrolijk en origineel potjesboek voor alle peuters die bijna zindelijk zijn. Vanaf ca. 2 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789047707707

Titel Ga je mee naar de weecee? : een potjesboek
Auteur Sally Lloyd-Jones
Secundaire auteur Anita Jeram ; Jesse Goossens
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Rotterdam : Lemniscaat, 2016
Overige gegevens 32 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 23 × 25 cm
Annotatie Vertaling van: Skip to the loo my darling. - London : Walker Books Ltd, (c)2016
ISBN 9789047707707
PPN 400479931
Thematrefwoord Zindelijkheid ; Rijmvertellingen
Taal Nederlands