Olivier & Vlek
Boek

Olivier & Vlek (2016)/ Claire Freedman, Kate Hindley, vertaald [uit het Engels] door Bette Westera

Oliver voelt zich eenzaam in de stad waar hij net is komen wonen. Tot hij een hondje op straat vindt. Maar dat hondje mist zijn baasje heel erg. Prentenboek met sfeervolle kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Recensie

De kleine Olivier is pas verhuisd naar een grote stad. Hij voelt zich daar nog helemaal niet thuis en mist vooral zijn vriendjes. Dan vindt hij op straat het verdwaalde hondje Vlek. Dit wordt zijn eerste vriendje en overdag hebben ze samen veel plezier met allerlei spelletjes. Maar 's avonds is Vlek steeds verdrietig. Olivier begrijpt dat Vlek zijn vorige baasje mist. Ook al is Olivier bang dat hij zijn vriendje weer kwijt zal raken, toch gaat hij voor Vlek op zoek naar zijn oude baasje. Hij ervaart dan, dat hij niet zijn vriendje kwijt raakt, maar er juist een vriendinnetje bij krijgt. Vierkant prentenboek met een aandoenlijk verhaal en een duidelijke boodschap: wat je vindt, mag je niet zomaar houden; teruggeven geeft voldoening. Illustraties en tekst vormen een prima eenheid. De enkele regels voorleestekst per pagina zijn vrij groot gedrukt op de lichte gedeelten binnen de veelal paginagrote prenten. De expressieve kleurenillustraties op mat papier bevatten veel details. Samen vertellen ze een mooi verhaal met een prachtig opbeurend einde. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789045119021

Titel Olivier & Vlek
Uniforme titel Olivier en Vlek
Auteur Claire Freedman
Secundaire auteur Kate Hindley ; Bette Westera
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Em. Querido's Kinderboeken Uitgeverij, 2016
Overige gegevens 28 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 27 cm
Annotatie Tekst geschreven door Claire Freedman, illustraties gemaakt door Kate Hindley - Vertaling van: Oliver and Patch. - Londen : Simon and Schuster, 2015
ISBN 9789045119021
PPN 398408564
Genre dierenleven
Thematrefwoord Honden ; Verhuizen ; Eenzaamheid ; Vriendschap
Taal Nederlands