Op de oevers van de grote rivier
Boek

Op de oevers van de grote rivier (november 2014)/ scenario & tekeningen Emmanuel Roudier, inkleuring Simon Champelovier ; vertaling [uit het Frans]: Kris De Saeger

Recensie

Tweede deel van een stripserie die in de prehistorie speelt, naar de in 1981 verfilmde roman 'La Guerre du Feu' van J.-H. Rosny Aîné. Tijdens een oorlog verliest de stam van de Oulhamr zijn vuren. Omdat men niet weet hoe vuur te maken, gaan twee stamleden, Noah en Aghoo, erop uit om nieuw vuur te vinden. Wie het vuur naar de stam brengt, wint de hand van de stevig gebouwde Gammla en zal eens het stamhoofd opvolgen. Rivaal Aghoo speelt in dit deel geen rol, maar de tocht van Naoh en zijn twee gezellen is niettemin vol gevaren: zowel de menseneters als de rode dwergen willen hen doden. Aghoo beschikt echter over een buitengewone kennis en ervaring. Hij slaagt er zelfs in om met de mammoeten een bondgenootschap te sluiten. De tekenaar heeft zich uitgeleefd in dynamische uitbeeldingen van gevechtsscènes en grootformaat tekeningen van dieren en landschap. In realistische stijl getekend, ingekleurd stripverhaal met afwisselend veel en geen tekst. Veel commentaar van de auteur bij de gebeurtenissen. Speelse lay-out en gevoel voor dramatiek. Bevat veel geweldsscènes. Spannend verhaal. Vervolg op 'In de nacht der tijden' (2013)*.

Specificaties

Nederlands | 9789088105548 | 54 pagina's

Titel Op de oevers van de grote rivier
Auteur Emmanuel Roudier
Secundaire auteur Simon Champelovier ; Kris De Saeger ; J.-H. Rosny Aîné
Type materiaal Boek
Editie 1ste druk;
Uitgave Genk : Uitgeverij Daedalus, november 2014
Overige gegevens 54 pagina's - gekleurde illustraties - 31 cm
Annotatie Naar de roman van J.-H. Rosny Aîné - Vertaling van: Sur le rives du grande fleuve. - Editions Delcourt, (c)2013. - (La guerre du feu)
ISBN 9789088105548
PPN 392534282
Genre stripverhaal - historische roman
Thematrefwoord Prehistorie
Taal Nederlands