Het kleine draakje Kokosnoot en de Zwarte Ridder
Boek

Het kleine draakje Kokosnoot en de Zwarte Ridder (2016)/ Ingo Siegner, vertaling [uit het Duits]: Siska Lernout ; algemene redactie en bewerking: Catalina Steenkoop

De oom van draakje Kokosnoot wil de Zwarte Ridder verslaan. Maar de ridder lokt hem in de val. Kokosnoot en Matilda bedenken een plan.Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Draakje Kokosnoot gaat samen met zijn vriendinnetje Matilda met zijn oom Ingmar mee om de Zwarte Ridder te verslaan. Maar de Zwarte Ridder weet de grote draak in de val te lokken met een groot vat honing met een slaapmiddel, zodat hij zelf kan trouwen met de prinses. Maar de prinses houdt van Walter, niet van de gemene Ridder. Terwijl de grote draak vastgebonden ligt in het kasteel, gaan Kokosnoot en Matilda een slim plannetje bedenken om oom Ingmar te verlossen en de Zwarte Ridder te ontmaskeren. Gaat dit lukken? Een heerlijk sprookjesachtig verhaal. Het leest lekker snel weg, is met veel vaart geschreven en bevat prachtige sfeervolle illustraties. De paginagrote tekeningen nemen de lezers mee naar de wereld van sprookjes en fabels, waarin het goede wint van het kwade, waar dieren kunnen praten en de liefde alles goedmaakt. Een spannend voorleesboek voor kinderen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789059241848 | 70 pagina's

Titel Het kleine draakje Kokosnoot en de Zwarte Ridder
Auteur Ingo Siegner
Secundaire auteur Siska Lernout ; Catalina Steenkoop
Type materiaal Boek
Uitgave Mechelen : Bakermat, 2016
Overige gegevens 70 pagina's - gekleurde illustraties - 22 cm
Annotatie Vertaling van: Der kleine Drache Kokosnuss und der schwarze Ritter. - München : cbj, (c)2009. - (Der kleine Drache Kokosnuss)
ISBN 9789059241848
PPN 401976270
Genre avonturenroman
Thematrefwoord Ridders ; sprookjesfiguren
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Het kleine draakje Kokosnoot
Boek

Het kleine draakje Kokosnoot (2014-...)

vol.
Uitgeleend
Ingo Siegner