Het kleine draakje Kokosnoot op zoek naar Atlantis
Boek

Het kleine draakje Kokosnoot op zoek naar Atlantis (2016)/ Ingo Siegner, vertaling [uit het Duits]: Siska Lernout ; algemene redactie en bewerking: Catalina Steenkoop

Het kleine draakje Kokosnoot gaat samen met zijn vriendinnetje Matilda op zoek naar de verloren stad Atlantis. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Nadat het draakje Kokosnoot over de verloren stad Atlantis heeft gehoord, wil hij bewijzen dat deze bestaan heeft en gaat ernaar op zoek. Met zijn vriendinnetje, het stekelvarken Matilda, vertrekt hij in een bijzonder voertuig dat kan vliegen, varen en duiken en zo beleven ze een spannend avontuur. Voorleesboekje waarin op iedere pagina een aantal regels groot en vetgedrukt staan, zodat de suggestie gewekt wordt dat er samen gelezen kan worden. De groter en vetgedrukte tekst is echter niet eenvoudiger dan de rest van de tekst en bevat woorden als 'ontdekkingsreis', 'vastbesloten' en 'wateroppervlak'. het is dus een gewoon voorleesboek, waarbij de tekst veel dialoog en enkele moeilijke woorden bevat. Dit deeltje in de serie over draakje Kokosnoot leest prettig en is met veel aantrekkelijke kleurentekeningen van de schrijver geïllustreerd, soms paginagroot, soms kleiner. Royale bladspiegel met een duidelijke druk. De voetnoten op sommige pagina's verwijzen naar eerdere delen of geven nadere uitleg over iets. Aantrekkelijke en goed verzorgde uitgave om voor te lezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789059241831 | 69 pagina's

Titel Het kleine draakje Kokosnoot op zoek naar Atlantis
Uniforme titel Eerst ik een stuk, dan jij
Auteur Ingo Siegner
Secundaire auteur Siska Lernout ; Catalina Steenkoop
Type materiaal Boek
Uitgave Mechelen : Bakermat, 2016
Overige gegevens 69 pagina's - gekleurde illustraties - 22 cm
Annotatie Titelpagina vermeldt: Eerst ik een stuk, dan jij. - Omslag vermeldt: Samenleesboek - Vertaling van: Der kleine Drache Kokosnuss auf der Suche nach Atlantis. - München : cbj, (c)2014. - (Der kleine Drache Kokosnuss)
ISBN 9789059241831
PPN 401975789
Genre avonturenroman
Thematrefwoord Atlantis ; Zoektochten
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Het kleine draakje Kokosnoot
Boek

Het kleine draakje Kokosnoot (2014-...)

vol.
Uitgeleend
Ingo Siegner