Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Gassen, vloeibare en vaste stoffen
Boek

Gassen, vloeibare en vaste stoffen ([2016])/ Richard en Louise Spilsbury, vertaling [uit het Engels]: Karin Beneken Kolmer ; bewerking en eindredactie: Monica Terpstra ; illustraties: Capstone Global Library Ltd. en HL Studios

Zijn alle vaste stoffen hard? Hoe werkt verdamping? Ontdek hoe veel stoffen kunnen voorkomen in de vorm van een vloeistof, gas of vaste stof. En hoe ze van de ene vorm in de andere overgaan. Met drie doe-opdrachten en grote kleurenfoto's. Vanaf ca. 10 t/m 13 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Zijn alle vaste stoffen hard? Hoe werkt verdamping? Dit soort vragen over vaste stoffen, vloeistoffen en gassen staan centraal in dit deel van de serie 'Basisboek science'*. In zeven hoofdstukken, variërend van twee tot acht bladzijden, wordt ingegaan op hoe veel stoffen kunnen voorkomen in de vorm van een vloeistof, gas of vaste stof. En ook hoe ze van de ene vorm in de andere overgaan. Ten slotte is er aandacht voor de veiligheid. Overzichtelijke lay-out met tekstblokken en gekleurde kaders met weetjes, belangrijke ontdekkingen en toekomstontwikkelingen. De teksten worden ondersteund door veel grote kleurenfoto's en enkele schematische illustraties. In de tekst vetgedrukte moeilijke woorden worden in de vrij uitgebreide woordenlijst achterin nog eens uitgelegd. De lezer wordt regelmatig met je aangesproken, hetgeen de betrokkenheid verhoogt. Tussendoor staan drie stapsgewijs uitgeschreven experimenten waarmee de lezer zelf aan de slag kan. Qua vormgeving valt op dat in de kleurrijke en speelse lay-out veel illustraties en tekstblokken vrij schuin zijn afgedrukt. Aanwezig zijn nog een register en internetlinks. Leerzame uitgave waarin de informatiedichtheid hoog is, vooral voor op school. Vanaf ca. 10 t/m 13 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789461753946 | 48 pagina's

Titel Gassen, vloeibare en vaste stoffen
Auteur Richard Spilsbury
Secundaire auteur Louise Spilsbury ; Karin Beneken Kolmer ; Monica Terpstra
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Corona, Ars Scribendi Uitgeverij, [2016]
Overige gegevens 48 pagina's - gekleurde illustraties - 25 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Solids, liquids and gases. - Capstone Global Library Ltd.. - (Essential physical science)
ISBN 9789461753946
PPN 399313060
Rubriekscode 531.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Natuurkunde ; Gassen ; Vloeistoffen ; Vaste stoffen
PIM Rubriek Wetenschap en Techniek
PIM Trefwoord Natuurkunde

Relaties/Serie

Basisboek science
Boek

Basisboek science (2015-...)

vol.
Uitgeleend