Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Levensprocessen
Boek

Levensprocessen ([2016])/ Louise en Richard Spilsbury, vertaling [uit het Engels]: Hannah Mai van Dijkhuizen ; bewerking en eindredactie: Kirsten de Pré ; illustraties: Capstone Global Library Ltd. en HL Studios

Wat zijn levensprocessen en welke zeven zijn er? Ontdek hoe een levend wezen krijgt wat het nodig heeft uit zijn omgeving. Met drie doe-opdrachten en grote kleurenfoto's. Vanaf ca. 10 t/m 13 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Wat zijn levensprocessen en welke zeven zijn er? Vragen over de levensprocessen van mensen, dieren en planten staan centraal in dit deel van de serie 'Basisboek science'*. In zeven hoofdstukken, variërend van twee tot acht bladzijden, wordt ingegaan op hoe een levend wezen krijgt wat het nodig heeft uit zijn omgeving. Ten slotte is er aandacht voor de uitdagingen en bedreigingen voor levensprocessen, vaak veroorzaakt door de mens. Overzichtelijke lay-out met tekstblokken en gekleurde kaders met weetjes, belangrijke ontdekkingen en toekomstontwikkelingen. De teksten worden ondersteund door veel grote kleurenfoto's en enkele schematische illustraties. In de tekst vetgedrukte moeilijke woorden worden in de vrij uitgebreide woordenlijst achterin nog eens uitgelegd. De lezer wordt regelmatig met je aangesproken, hetgeen de betrokkenheid verhoogt. Tussendoor staan drie stapsgewijs uitgeschreven experimenten waarmee de lezer zelf aan de slag kan. Qua vormgeving valt op dat in de kleurrijke en speelse lay-out veel illustraties en tekstblokken vrij schuin zijn afgedrukt. Aanwezig zijn nog een register en internetlinks. Leerzame uitgave waarin de informatiedichtheid hoog is, vooral voor op school. Vanaf ca. 10 t/m 13 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789461753922 | 48 pagina's

Titel Levensprocessen
Auteur Louise Spilsbury
Secundaire auteur Richard Spilsbury ; Hannah Mai van Dijkhuizen ; Kirsten de Pré
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Corona, Ars Scribendi Uitgeverij, [2016]
Overige gegevens 48 pagina's - gekleurde illustraties - 25 cm
Annotatie Vertaling van: Life processes. - Capstone Global Library Limited, (c)2014. - (Essential life science)
ISBN 9789461753922
PPN 399339221
Rubriekscode 573
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Biologie
PIM Rubriek Natuur en Milieu
PIM Trefwoord Biologie

Relaties/Serie

Basisboek science
Boek

Basisboek science (2015-...)

vol.
Uitgeleend