Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Aanpassing
Boek

Aanpassing ([2016])/ Melanie Waldron, vertaling [uit het Engels]: Anja de Ridder ; bewerking en eindredactie: Kirsten de Pré ; illustraties: Capstone Global Library Ltd. en HL Studios

Waarom hebben kamelen bulten? Hoe ontsnapt een prooidier (soms) aan een roofdier? Ontdek hoe planten en dieren zich in de loop der tijd hebben aangepast aan hun leefomgeving. Met drie doe-opdrachten en grote kleurenfoto's. Vanaf ca. 10 t/m 13 jaar.

Aanwezigheid

  • Aanwezig
    8-14 jaar - 2e verd. - Liefde en Leven - Natuur en milieu SCHUTKLEUREN WALD

Recensie

Wat hebben planten en dieren nodig om te overleven? Hoe ontsnapt een prooidier (soms) aan een roofdier? Dit soort vragen over de aanpassing van dieren en planten aan hun leefomgeving staan centraal in dit deel van de serie 'Basisboek science'*. In zeven hoofdstukken, variërend van twee tot acht bladzijden, wordt ingegaan op o.a. de aanpassing aan hitte, kou en zoet en zout water. Overzichtelijke lay-out met tekstblokken en gekleurde kaders met weetjes, belangrijke ontdekkingen en toekomstontwikkelingen. De teksten worden ondersteund door veel grote kleurenfoto's en enkele schematische illustraties. In de tekst vetgedrukte moeilijke woorden worden in de vrij uitgebreide woordenlijst achterin nog eens uitgelegd. De lezer wordt regelmatig met je aangesproken, hetgeen de betrokkenheid verhoogt. Tussendoor staan drie stapsgewijs uitgeschreven experimenten waarmee de lezer zelf aan de slag kan. Qua vormgeving valt op dat in de kleurrijke en speelse lay-out veel illustraties en tekstblokken vrij schuin zijn afgedrukt. Aanwezig zijn nog een register en internetlinks. Leerzame uitgave waarin de informatiedichtheid hoog is, vooral voor op school. Vanaf ca. 10 t/m 13 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789461753908 | 48 pagina's

Titel Aanpassing
Auteur Melanie Waldron
Secundaire auteur Anja de Ridder ; Kirsten de Pré
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Corona, Ars Scribendi Uitgeverij, [2016]
Overige gegevens 48 pagina's - gekleurde illustraties - 25 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Adaptation. - Capstone Global Library Limited, (c)2014. - (Essential life science)
ISBN 9789461753908
PPN 39931301X
Rubriekscode 577.9
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Mimicry; Dieren ; Mimicry; Planten
PIM Rubriek Natuur en Milieu
PIM Trefwoord Schutkleuren

Relaties/Serie

Basisboek science
Boek

Basisboek science (2015-...)

vol.
Uitgeleend