Lieve opa, ik mis je zo
Boek

Lieve opa, ik mis je zo ([2015])/ geschreven door Auck Peanstra, illustraties van Yke Reeder ; redactie/PR Mariëtte Osinga ; coördinatie/eindredactie Wouter Jongstra

Als Jesse hoort dat zijn opa dood is, heeft hij veel verdriet. Opa ligt in een kist en alle mensen die hem kenden, komen bij zijn crematie samen om afscheid te nemen. Klein prentenboekje met een vierregelig rijmende tekst over de gang van zaken rondom een crematie. Vanaf ca. 4 t/m 8 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Opa is gevallen op zijn hoofd. Jesse en zijn moeder gaan er meteen naar toe. De dokter schudt zijn hoofd. Het is niet goed, opa Jos is dood. Opa wordt in een kist gelegd. Jesse legt een tekening op z'n kist. Dan is de dag van de crematie. Een mevrouw vertelt over opa en Jesse denkt aan hem. Langzaam glijdt de kist weg. De mensen blijven nog praten over opa die er niet meer is. Het boekje is voor jonge kinderen die te maken krijgen met afscheid nemen, verdriet, rouw en verwerking. Er is ook versie waarin opa wordt begraven*. De tekeningen in het miniprentenboek hebben een specifieke schetsmatige stijl met kleur en witte elementen. Verder een gedicht voor opa en achterin een lege plek voor een eigen boodschap. Hoewel het boekje de lezer aan de hand neemt, kan het te snel gaan voor de jongsten. Raken ze bovendien niet verontrust dat een opa door een enkele val kan overlijden? Beter was wellicht een ziekbed geweest. Een uitgave van de Stichting Humanistische Uitvaartbegeleiding met een inleiding van het Humanistisch Verbond en achterin meer informatie over de sprekers van de stichting. Om voor te lezen en over te praten. Vanaf ca. 4 t/m 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789082416503

Titel Lieve opa, ik mis je zo
Auteur Auck Peanstra
Instelling /Stichting Humanistische Uitvaartbegeleiding, Amsterdam
Secundaire auteur Yke Reeder ; Mariëtte Osinga
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Stichting Humanistische Uitvaartbegeleiding, [2015]
Overige gegevens 32 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 17 cm
Annotatie Omslag vermeldt: Crematie
ISBN 9789082416503
PPN 396535216
Rubriekscode 614.9
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Crematie ; Rouwproces; Kinderen
PIM Rubriek Mens en Maatschappij
PIM Trefwoord Begrafeniswezen