Panama Papers
Boek

Panama Papers het verhaal van de wereldwijde onthulling ([2016])/ Bastian Obermayer & Frederik Obermaier, vertaling [uit het Duits] W. Hansen ; met een voorwoord door Joris Luyendijk

Verslag van het uitgebreide journalistieke onderzoek naar het Panamese bedrijf Mossack Fonseca, beheerder van talloze brievenbusfirma's die wereldwijde belastingontwijking faciliteerde.

Aanwezigheid

Recensie

Twee Duitse onderzoeksjournalisten worden door een klokkenluider getipt over het Panamese bedrijf Mossack Fonseca, leverancier/beheerder van brievenbusfirma's. De zeer omvangrijke hoeveelheid gegevens over belastingontwijking waarover door honderden journalisten onderzoek is gedaan, leidde in het voorjaar van 2016 tot de publicatie van de 'Panama papers'. Dit boek vertelt de wordingsgeschiedenis van het onderzoek en globaal de inhoud van de papers. De focus is gericht op superrijken, staatshoofden en dergelijken, soms met journalistieke zelfoverschatting en spannende strijderstaal. Goed leesbaar, maar de bewijsbaarheid, strafbaarheid en juridische doorwerking komen niet altijd sterk voor het voetlicht. Boeiend voor een algemeen publiek. Met een verklarende woordenlijst, eindnoten en een register.

Specificaties

Nederlands | 9789045032917 | 383 pagina's

Titel Panama Papers : het verhaal van de wereldwijde onthulling
Auteur Bastian Obermayer
Secundaire auteur Frederik Obermaier ; W Hansen ; Joris Luyendijk
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Atlas Contact, [2016]
Overige gegevens 383 pagina's - 21 cm
Annotatie Met register - Vertaling van: Panama Papers. - Kiepenheuer & Witsch, 2016
ISBN 9789045032917
PPN 402274121
Rubriekscode 346.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Panama Papers ; Belastingvlucht
PIM Rubriek Mens en Maatschappij
PIM Trefwoord Belastingen