Iets ter grootte van het universum
Boek

Iets ter grootte van het universum een familiesaga ([2016])/ Jón Kalman Stefánsson, vertaald uit het IJslands door door Marcel Otten

Als een IJslandse familie uit elkaar dreigt te vallen door ingrijpende gebeurtenissen is het de vraag of de familie door liefde bij elkaar kan blijven.

Aanwezigheid

Recensie

Heen-en-weer springend in de tijd tussen nu, vroeger, het begin der tijden en de jaren zestig en tachtig worden ingrijpende gebeurtenissen beschreven in het leven van een IJslandse familie in het stadje Keflavik. De vertellers zijn Ari, vader van de jongste generatie, en zijn niet benoemde metgezel die de gebeurtenissen overziet en erop reflecteert. Ari denkt veel over zijn vader Jakob die na de dood van zijn zieke vrouw hertrouwde. Ook denkt hij na over Jakobs ouders, zijn grootouders Odd en Margret. Veel lijnen komen samen als Jakob blijkt te zijn doodgereden. Deze uitstekend vertaalde roman vormt een tweeluik met de veelgeprezen voorganger 'Vissen hebben geen voeten'* en vertelt indringend, vaak ook poëtisch over lijden en liefhebben van een IJslandse familie, maar is somberder en treuriger dan 'Vissen', omdat er veel tegenslag in voorkomt. Vijfde in het Nederlands vertaalde roman van de bekende en veel bekroonde IJslandse auteur (1963).

Specificaties

Nederlands | 9789026334573 | 339 pagina's

Titel Iets ter grootte van het universum : een familiesaga
Auteur Jón Kalman" Stefánsson
Secundaire auteur Marcel Otten
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Ambo|Anthos, [2016]
Overige gegevens 339 pagina's - 23 cm
Annotatie Vertaling van: Eitthvað á stærð við alheiminn. - Reijkjavik : Bjartur, (c)2015
ISBN 9789026334573
PPN 401380270
Taal Nederlands