Stormvogel
Boek

Stormvogel (april 2016)/ Conn Iggulden, vertaling [uit het Engels]: VOF De Taalscholver

Na de troonsbestijging van de zwakke koning Henry VI in 1442 ontstaat in Engeland grote onrust die uitmondt in een machtsstrijd tussen twee families: het huis Lancaster en het huis York.

Recensie

De Rozenoorlogen in Engeland in de eerste helft van de vijftiende eeuw zijn herontdekt als onuitputtelijke bron voor gewelddadige en romantische verhalen. Conn Iggulden is een bekende en veel geprezen schrijver en in deze eerste roman* uit de serie 'De Rozenoorlogen' houdt zijn reputatie waarschijnlijk stand, maar de lezer moet wel bereid zijn om de eindeloze details over de vele verzonnen personages en hun lange gesprekken, gevechten en - overbodige - martelscènes door te werken. De voornaamste historische feiten zijn wel juist - de verhouding tussen de zwakke koning Hendrik VI en zijn jonge Franse vrouw zijn aanleiding tot een paar van de betere scènes - maar het dagelijks leven wordt niet overtuigend beschreven: een meesterspion die bij de koning binnenloopt en de koningin tutoyeert, een hertog die gemarteld wordt? Over kleding, gewoonten, omgeving horen we vrijwel niets en gezien de inhoud van de 'Beknopte bibliografie' hoeft dat geen verbazing te wekken. Met kaarten, stambomen en een lijst van de personages. Vrij kleine druk.

Specificaties

Nederlands | 9789021018072 | 509 pagina's

Titel Stormvogel
Auteur Conn Iggulden
Instelling /De Taalscholver, Leiden
Type materiaal Boek
Editie Derde druk;
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, april 2016
Overige gegevens 509 pagina's - kaart - 21 cm
Annotatie 1e druk Nederlandse uitgave: 2014 - Met literatuuropgave - Vertaling van: Stormbird. - London : Michael Joseph, 2013. - (War of the roses ; b. 1)
ISBN 9789021018072
PPN 398436320
Genre historische roman
Thematrefwoord Rozenoorlogen
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Rozenoorlogen