Valse onschuld
Boek

Valse onschuld (april 2016)/ Judith A. Jance, vertaling [uit het Engels]: Jan Smit

Sheriff Joanna Brady krijgt twee zaken op te lossen: een jonge dienster die door een onbekende bedreigd wordt en een man met een ernstige verstandelijke beperking die dood gevonden wordt.

Aanwezigheid

Recensie

Spannende thriller die bestaat uit twee verhaallijnen. In Great Barrington (Massachusetts) ruimt Liza Machett het sterk vervuilde huis van haar overleden moeder op en vindt in boeken en tijdschriften heel veel geld. Als ze het geld begint uit te geven, zet ze daarmee iets in beweging, waarbij mensen in haar directe omgeving worden gedood. Ze vlucht naar Bisbee (Arizona), waar haar broer Guy forensisch arts is bij het team van sheriff Joanna Brady. Joanna onderzoekt de dood van een verstandelijk gehandicapte man, die samen met een zwaar toegetakelde poes is gevonden in een oude mijnschacht. Als Guy niet komt opdagen om sectie te verrichten, blijkt hij zelf vermoord te zijn, nadat hij eerst ernstig gemarteld is. Twee heel verschillende mysteries samengebracht in een spannend goed opgebouwd politieverhaal, dat lekker vlot wegleest. Het bevat heel veel actie en de plot is zeer verrassend. Goede karaktertekening en prima dialogen. Prettige bladspiegel. De Amerikaanse bestsellerauteur schreef meerdere boeken met Joanna Brady in de hoofdrol. Voor een breed publiek.

Specificaties

Nederlands | 9789034753649 | 350 pagina's

Titel Valse onschuld
Auteur Judith A. Jance
Secundaire auteur Jan Smit
Type materiaal Boek
Editie Tweede druk;
Uitgave Toronto : Harlequin®, april 2016
Overige gegevens 350 pagina's - 21 cm
Annotatie Uitgave in samenwerking met Harlequin Books SA - 1e druk Nederlandse uitgave: Amsterdam : HarperCollins, 2015 - Vertaling van: Remains of innocence. - New York : Willam Morrow, 2014
ISBN 9789034753649
PPN 402173120
Genre detectiveroman
Taal Nederlands

Relaties/Serie

IBS thriller
Boek

IBS thriller (2009-...)

vol. 116
Uitgeleend