Oscar & Felix
Boek

Oscar & Felix met jonge kinderen praten over moeilijke thema's (oktober 2015)/ Annick Beyers, i.s.m. Katrien Dewippe ; met tekeningen van Lucy Elliott ; foto's: Peter Nackaerts, Thinkstock ; redactie: Elselien Dijkstra

Dertien verhalen voor jonge kinderen over thema's als emoties, pesten en echtscheiding, gekoppeld aan interactieve vragen en verwerkingsactiviteiten.Dertien verhalen over twee identieke beren Oscar en Felix, over thema's als emoties, pesten, ruzie maken en echtscheiding. Met informatie, interactieve vragen en verwerkingsactiviteiten voor een groep of individueel. Met kleurenillustraties en -foto's. Voor opvoeders van kinderen van ca. 3 t/m 7 jaar.

Recensie

Mooi vormgegeven, methodisch opgezet praktijkboek over 'in gesprek gaan met jonge kinderen over moeilijke thema's', waarin de twee identieke beren Oscar en Felix de hoofdrol spelen. Het eerste deel bevat dertien verhalen waarin een context geschetst wordt die jonge kinderen kunnen herkennen, o.a. emoties als verdriet en jaloezie, eenzaam zijn, pesten, delen, echtscheiding en ruzie. Met aan het eind een tweegesprek tussen Felix en de schrijfster, waarin doorgevraagd wordt op beweegredenen van Felix. Het tweede deel is een veelheid aan thema's en activiteiten: rollenspel, babbelmomenten, doe-spelletjes en knutselideeën, waarbij 'het in gesprek gaan' de rode draad vormt. Een symbooltje geeft aan of activiteiten zich lenen voor een groep of voor een-op-eensituaties. In deel drie zijn een aantal ideeën uitgewerkt om de wereld van Oscar en Felix te 'knutselen', en die te integreren in de 'wereld van alledag'. Rijke uitgave met o.a. liefdevolle tekeningen, kleurenfoto's en een lied, om thuis, op school of bij de opvang meteen mee aan de slag te gaan. Door zijn methodische opzet stap voor stap te volgen - elke (professionele) opvoeder kan de uitgave ook zien als een schatkist vol mogelijkheden: om uit te putten als de situatie erom vraagt. Met kinderen van ca. 3 t/m 7 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789462343993 | 175 pagina's

Titel Oscar & Felix : met jonge kinderen praten over moeilijke thema's
Uniforme titel Oscar en Felix
Auteur Annick Beyers
Secundaire auteur Katrien Dewippe ; Lucy Elliott ; Peter Nackaerts ; Elselien Dijkstra
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave [Kalmthout] : Abimo, oktober 2015
Overige gegevens 175 pagina's - illustraties - 28 cm
ISBN 9789462343993
PPN 400930307
Rubriekscode 478.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Sociale vaardigheden; Kinderen; Basisonderwijs ; Emotionele ontwikkeling; Kinderen; Basisonderwijs
PIM Rubriek Opvoeding en Onderwijs
PIM Trefwoord Sociale vaardigheden