Griezelen in de achtbaan [Dyslexie editie]
Boek

Griezelen in de achtbaan [Dyslexie editie] ([2016])/ Geronimo Stilton, illustraties binnenwerk: Danilo Barozzi (ontwerp) en Giulia Zaffaroni (kleur) ; kaarten: Archief Piemme ; vertaling [uit het Italiaans]: Loes Randazzo ; bewerking: De Wakkere Muis

Geronimo (ik-figuur) gaat met zijn vriendin Duifje naar de Grote Griezelkermis. De grootste attractie is een griezelachtbaan. Maar al snel blijkt dat een deel van de passagiers er niet meer uitkomen! Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.

Recensie

Muis Geronimo Stilton, de deftige bebrilde eigenaar en uitgever van de meest gelezen krant 'De Wakkere Muis' van Muizeneiland gaat met zijn vriendin Duifje naar de Grote Griezelkermis. De grootste attractie is een griezelachtbaan met karretjes in de vorm van doodskisten die rijden op rails die dwars door een reusachtige schedel lopen. Maar waar blijven de passagiers die in de achtbaan gaan maar er niet meer uitkomen? Precies een zaak voor Duifje en Geronimo om daar achter te komen. Het blijkt dat veel kinderen de verhalen over en van Geronimo Stilton waarderen, niet alleen door het verhaal, maar meer nog door de bijzondere en speelse lay-out van de tekst die in verschillende lettertypes, grootte en kleuren is afgedrukt. De lopende tekst is gedrukt in een dyslexie-vriendelijk lettertype*. Het helpt hen om moeilijke begrippen spelenderwijs te doorgronden, ook al door de verklaring van uitdrukkingen onder aan de bladzijden. Behalve de tekst maken de vele, kleurrijke grappige illustraties het verhaal zeer toegankelijk. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789085923411 | 142 pagina's

Titel Griezelen in de achtbaan [Dyslexie editie]
Auteur Geronimo Stilton
Instelling /De Wakkere Muis, Amsterdam
Secundaire auteur Danilo Barozzi ; Giulia Zaffaroni ; Loes Randazzo ; Elisabetta Dami
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : De Wakkere Muis, [2016]
Overige gegevens 142 pagina's - gekleurde illustraties - 20 cm - leeslegger
Annotatie Gebaseerd op een idee van Elisabetta Dami - Tekst opgemaakt in een dyslexie lettertype - Vertaling van: Brividi sull'ottovolante - Segrate : Edizioni Piemme S.p.A., (c)2011. - (Tenebrosa Tenebrax)
ISBN 9789085923411
PPN 40210725X
Genre griezelverhaal
Thematrefwoord Kermissen ; Verdwijningen
Taal Nederlands