London has fallen
DVD

London has fallen ([2016])/ directed by Babak Najafi

Na de geheimzinnige dood van de Engelse premier moet geheim agent Mike Banning alles uit de kast halen om terroristische aanslagen te voorkomen op de begrafenis waarbij vele wereldleiders aanwezig zijn.

Recensie

Amerikaanse actiethriller uit 2016 met Gerard Butler (Machine Gun Preacher), Aaron Eckhart en Morgan Freeman. Tevens een vervolg op 'Olympus has fallen'* waarin Secret Service-agent Mike Banning de Noord-Koreaanse terroristen die het Witte Huis onder vuur namen het hoofd moest bieden. In dit matig ontvangen vervolg wandelt de Amerikaanse president tijdens de staatsbegrafenis van de Britse premier in een val van terroristen. Mike Banning moet hem zien te beschermen en door een ontploffend London loodsen. Fabian Melchers (Telegraaf 3-3-'16) geeft twee sterren. Hij vindt de special effects (het vernietigen van iconische gebouwen in London) te matig en het scenario te plat: 'Op zoek naar een veilige plek voor de president rost hij zich een weg door de Britse hoofdstad. Alles voor volk en vaderland.' Berend Jan Bockting (Volkskrant 3-2-'16) wordt er ondanks alle actie en tempo ook niet warm van en signaleert een dubieuze moraal: 'wraakzuchtige terroristen komen uit alle hoeken en gaten, en om ze te traceren en uit te schakelen zijn alle middelen geoorloofd. Een blik in de spiegel geeft louter gedoe, in London Has Fallen.' Hij geeft ook 2 sterren.

Specificaties

Engels | 8713045247119

Titel London has fallen
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Babak Najafi ; Gerard Butler ; Aaron Eckhart ; Morgan Freeman
Type materiaal DVD
Uitgave [Hilversum] : Entertainment One, [2016]
Overige gegevens 1 dvd-video (ongeveer 95 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder andere: Gerard Butler, Aaron Eckhart, Morgan Freeman, Shivani Ghai. - Engels gesproken, Nederlands ondertiteld - Videoversie van de film: Verenigde Staten, 2016 - Vervolg op: Olympus has fallen
ISBN 8713045247119
PPN 402288947
Genre thriller
Thematrefwoord Terrorisme
Taal Engels