God houdt van jou
Boek

God houdt van jou aaien en ontdekken ([2016])/ geïllustreerd door Sarah Vince, vertaald en bewerkt [uit het Engels] door Renske Huisman

God houdt van alle babydieren, maar het meest van jou! Hardkartonnen prentenboek met verhaaltjes op rijm, flapjes en twee voelelementen. Gebaseerd op vijf verzen uit Psalmen. Vanaf ca. 2 jaar.

Recensie

Hardkartonnen boek voor peuters, waarin stoelend op vijf verzen uit het Bijbelboek Psalmen de algoedheid en eeuwigdurende liefde van God voor dier en mens verwoord wordt. De gekozen dieren zijn een lam, biggetje, kalf en kuiken. Ze worden afzonderlijk op de linkerpagina's met een vierregelige tekst in korte zinnen met een enkele dialoog en eenvoudige woorden in het kort gekarakteriseerd. De goedlopende tekst, waarvan regel twee en vier rijmen, is in een grote letter gedrukt en accentwoorden zijn nog iets groter en vetter. Onder aan de pagina staat de gekozen psalmtekst met vermelding van bijbelvindplaats. Op elke rechterbladzijde staat een paginavullende illustratie in grote kleurvakken en heldere tinten van het in de tekst beschreven babydier met een vrij stevig flapje. Op de binnenkant van het flapje staat het kenmerkende diergeluid met daaronder een afbeelding van een muisje, steeds in andere pose. Er zijn twee voelelementen aanwezig. Tot slot wordt de mens als grootste Godswonder benoemd en worden alle in het boek voorkomende dieren samen verbeeld. De afbeelding op het omslag is niet goed afgestemd op de inhoud. Deel uit de serie 'Voor kleine kanjers'*. Voorlezen binnen christelijke gezinnen. Vanaf ca. 2 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789033833021

Titel God houdt van jou : aaien en ontdekken
Auteur Sarah Vince
Secundaire auteur Renske Huisman
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Ark Media, [2016]
Overige gegevens 12 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 21 cm
Annotatie Vertaling van: Make believe ideas. - Make Believe Ideas L.td., (c)2016
ISBN 9789033833021
PPN 398552312
Rubriekscode 254.7
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Geloofsbeleving; Peuters; Beweegbare boeken
PIM Rubriek Religie
PIM Trefwoord Geloofsbeleving

Relaties/Serie

Voor kleine kanjers
Boek

Voor kleine kanjers (2016-...)

vol.
Uitgeleend
Sarah Vince