De poepdokter
Boek

De poepdokter gezond van mond tot kont (mei 2016)/ Nienke Tode-Gottenbos, redactie: Birgit Gantzert ; eindredactie: Muriël Kleisterlee ; culinaire fotografie: Simone van den Berg

Informatie over de rol van de darmen bij de spijsvertering; met adviezen betreffende voeding en leefstijl om de darmflora gezond te houden.

Aanwezigheid

Recensie

De titel draait er al gelijk niet omheen. 'De Poepdokter' is een vrolijk boek, zonder taboes, over stinkwindjes, keutels, waterige ontlasting en alles wat daar tussenin zit. In onze darmen wonen meer bacteriën en andere micro-organismen dan we cellen in ons lichaam hebben. De samenstelling van die populatie is bij iedere persoon anders. Met ons dieet en onze leefstijl hebben we invloed op de samenstelling. De darmflora helpt bij het verteren van onze voeding. Zij is van groot belang voor onze afweer en maakt vitamines voor ons aan. Zelfs neurotransmitters als dopamine en serotonine, stofjes die onze stemming en denkvermogen beïnvloeden, worden door onze darmbacteriën gemaakt. Op luchtige wijze neemt de schrijfster ons mee naar onze inwendige krochten. Nienke Tode-Gottenbos blogt als de Groene Vrouw. Zij volgde de hbo-opleiding Voeding en gezondheid en deed de studie darmflora-therapie. Naast praktische kennis vinden we gezonde recepten. Voorzien van kleurenfoto's en tekeningen in zwart-wit. Veel literatuurverwijzingen maar helaas geen index. Geschikt voor een breed lezerspubliek.

Specificaties

Nederlands | 9789082417715 | 192 pagina's

Titel De poepdokter : gezond van mond tot kont
Auteur Nienke Tode-Gottenbos
Secundaire auteur Birgit Gantzert ; Simone van den Berg
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Hilversum : Spl!nt Media, mei 2016
Overige gegevens 192 pagina's - illustraties - 27 cm
ISBN 9789082417715
PPN 403899311
Rubriekscode 600.52
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Darmgezondheid ; Stoelgang
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord Darmen