Jager
Boek

Jager (juni 2016)/ Julie Kagawa, vertaling [uit het Engels] Karin de Haas

Ember (16) en Riley krijgen hulp van meesterhacker Wes en ex-drakendoder Garret bij het beschermen van drakenjongen. Ember voelt zich als draak aangetrokken tot Riley, maar als meisje is ze verliefd op Garret. Dan ontdekt Garret dat hun vijanden samenwerken. Vanaf ca. 15 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Drakenrebellen Ember en Riley beschermen gevluchte drakenjongen tegen zowel de wrede drakenorganisatie Talon als de drakendoders van de Orde van Sint Joris. Hierbij worden zij geholpen door Wes, een meesterhacker, en ex-drakendoder Garret. Wanneer Garret ontdekt dat Talon en Sint Joris samenwerken om ongewenste, rebelse draken te doden, vrezen Ember en Riley voor hun leven en dat van hun beschermelingen. Een spannend fantasyverhaal over een drakenmeisje dat zich staande probeert te houden in een wereld vol geweld. Het verhaal is vanuit verschillende personages in de ik-vorm geschreven. Er is veel aandacht voor het gevoelsleven van Ember: haar draak voelt zich instinctief aangetrokken tot de vurige Riley, maar het meisje in Ember is hopeloos verliefd op Garret. In dit derde deel van de Talon Saga* valt het verhaal wat in herhaling: de personages blijven vluchten en vechten en Embers blijft worstelen met haar gevoelens. Wel worden we beloond met twee lekkere cliffhangers aan het eind. Bestsellerauteur Kagawa schreef eerder de YA-series 'The Iron Fey' en 'Blood of Eden'. Vanaf ca. 15 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789402712308 | 350 pagina's

Titel Jager
Auteur Julie Kagawa
Secundaire auteur Karin de Haas
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Amsterdam : Young Adult, juni 2016
Overige gegevens 350 pagina's - 22 cm
Annotatie Feitelijke uitgever is HarperCollins Young Adult - Vertaling van: Soldier. - Toronto, Canada : Harlequin Enterprises Limited, (c)2016
ISBN 9789402712308
PPN 401550087
Genre science-fiction
Thematrefwoord draken ; Verliefdheid
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Talon saga
Boek

Talon saga (2015-...)

vol. 3
Uitgeleend
Julie Kagawa