De beestachtige familie Bold
Boek

De beestachtige familie Bold ([2016])/ Julian Clary, illustraties: David Roberts ; vertaling [uit het Engels]: Henrieke Herber

Het echtpaar Fred en Amélie Bold is door krokodillen opgegegeten. Twee hyena's besluiten hun plaats in te nemen. Zo komen ze terecht in een rijtjeshuis in Engeland. Vanaf ca. 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Omdat hyena's zulke ontzettend slimme dieren zijn, leerden ze al snel de taal van westerse toeristen in Afrika na te doen. Als er op een kwade dag twee toeristen door krokodillen worden opgegeten, neemt het verliefde hyenastel Sem en Sabi een gewaagd besluit. Ze trekken de achtergelaten kleren aan, gaan op twee poten lopen en doen net alsof zij het opgegeten echtpaar Fred en Amélie Bold zijn. Het plan lukt en zo komen de hyena's in een rijtjeshuis in Groot-Brittannië te wonen. Vele bijzondere, maar vooral doldwaze avonturen volgen. Grappig en vrolijk verhaal dat zowel vlot als aanstekelijk wordt verteld. Uitgave lijkt op een graphic novel, maar heeft meer tekst die af en toe wordt onderbroken door steekwoorden in een afwijkend lettertype. Ruime regelafstand, weinig tekst per pagina en zodoende goed geschikt voor de minder geoefende dan wel gemakzuchtige lezer. De vele, komische zwart-witte pentekeningen versterken het luchtige karakter van de teksten. Aantrekkelijke uitgave met aan beide zijden flaps. Vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789000349128 | 243 pagina's

Titel De beestachtige familie Bold
Auteur Julian Clary
Secundaire auteur David Roberts ; Henrieke Herber
Type materiaal Boek
Uitgave Houten : Van Holkema & Warendorf, [2016]
Overige gegevens 243 pagina's - zwart-wit illustraties - 20 cm
Annotatie Vertaling van: The Bolds. - Andersen Press Limited, (c)2015
ISBN 9789000349128
PPN 401633276
Genre dierenleven
Taal Nederlands

Relaties/Serie

De familie Bold
Boek

De familie Bold (2016-...)

vol. 1
Uitgeleend
Julian Clary