Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Avonturen van een superloser
Boek

Avonturen van een superloser ([2016])/ Tim Collins, illustraties: Andrew Pinder ; vertaling [uit het Engels]: Reggie Naus

Na jarenlang strips over superhelden te hebben gelezen, wil Josh nu als superman de misdaad bestrijden. Maar dat blijkt nog niet zo gemakkelijk te zijn. Met veel illustraties. Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Het is 1 januari. De hoogste tijd om het leven een nieuwe wending te geven, althans dat vindt Josh Walker. Na jarenlang strips over superhelden te hebben gelezen, wil hij nu als superman de misdaad bestrijden. Hij wil dat doen onder de codenaam 'De Loner', maar bij het vervaardigen van zijn cape, gaat het al mis als de letter N per ongeluk een S wordt. Josh sluit zich aan bij Het Verbond van de Gemaskerde Wrekers. Zijn rol binnen de organisatie is bescheiden: hij moet namenlijsten bijhouden en afstand tussen de punaises nameten. In de praktijk is zijn aandeel echter groot, al moet zijn beste vriend eraan te pas komen om de grootste crimineel achter de tralies te krijgen. De kwetsbaarheid van de hoofdpersoon sijpelt ook door in het verhaal, maar wordt omvergeblazen door de hilarische en geestige beschrijvingen in quasinonchalante bewoordingen. Humor is het basisingrediënt. Dagboekvorm waarbij de tekst in schrijfletter op gelinieerde ondergrond staat en wordt aangevuld met veel humoristische tekeningen, klein en groot. Van de schrijver van 'Nurdius Maximus'. Lekker leesbare meligheid voor, ook moeizame, lezers vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789021676098 | 221 pagina's

Titel Avonturen van een superloser
Auteur Tim Collins
Secundaire auteur Andrew Pinder ; Reggie Naus
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Ploegsma, [2016]
Overige gegevens 221 pagina's - zwart-wit illustraties - 22 cm
ISBN 9789021676098
PPN 404010989
Thematrefwoord Helden
Taal Nederlands