Heksje Lilly en het wilde paarden avontuur
Boek

Heksje Lilly en het wilde paarden avontuur ([2016])/ Knister, tekeningen: Birgit Rieger ; Nederlandse vertaling [uit het Duits] en bewerking: Merel Leene

Als Lilly hoort over cowboymeisje Stoere Betsie, tovert ze zichzelf naar het Wilde Westen. Daar gaat het er ruig aan toe. De Tornado-broers hebben een postkoets overvallen. Samen met Betsie gaat Lilly achter de boeven aan. AVI-E4. Vanaf ca. 7,5 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Nadat ze een verhaal gehoord heeft over de vrouwelijke cowboy Stoere Betsie, tovert Heksje Lilly zich naar het oude Wilde Westen. Daar gaat het er inderdaad behoorlijk ruig aan toe. Zelfs Betsie redt het niet alleen. Maar daar weet Lilly wel raad op. Na een korte introductie over Lilly en haar speciale krachten, wordt het avontuur verteld in zes hoofdstukken. Vlot leesbaar, humoristisch verhaal met korte zinnen en dialogen, AVI-E4. De tekst wordt omgeven door veel karikaturale gekleurde tekeningen en losse elementen als sterretjes, die voor een uitbundige sfeer zorgen. De overzichtelijke bladspiegel, de grote schreefloze letter en ruime interlinie zorgen voor een goede leesbaarheid. Over Lilly verschenen in Nederland inmiddels meer dan dertig boekjes. Ook in Duitsland is Heksje Lilly heel populair, met veel boeken, dvd's, games en allerlei merchandising. Stevig uitgegeven leesboekje met een stoere omslagillustratie en een aantrekkelijk leeslint met een plastic poppetje van Lilly eraan. Heel aantrekkelijk voor beginnende lezers. Vanaf ca. 7,5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789020683165 | 44 pagina's

Titel Heksje Lilly en het wilde paarden avontuur
Auteur Knister
Secundaire auteur Birgit Rieger ; Merel Leene
Type materiaal Boek
Editie [1e druk];
Uitgave [Alkmaar] : Kluitman, [2016]
Overige gegevens 44 pagina's - gekleurde illustraties - 22 cm
ISBN 9789020683165
PPN 401483177
Genre sprookjes
Thematrefwoord Toveren ; Heksen ; Cowboys
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Heksje Lilly
Boek

Heksje Lilly (2005-...)

vol.
Uitgeleend
Knister