Bloedgeld
Boek

Bloedgeld (september 2015)/ Lee Child, vertaling [uit het Engels]: Jan Pott

Een man raakt betrokken bij de ontvoering van de vrouw en dochter van een miljonair, wiens eerste vrouw bij een eerdere ontvoering is omgekomen.

Aanwezigheid

Recensie

In de pakkende opening van deze tiende Jack Reacher-thriller is de held zonder het te weten getuige van het ophalen van een auto met losgeld en raakt daarna betrokken bij het oplossen van de ontvoering van de vrouw en dochter van een miljonair, wiens eerste vrouw al bij een eerdere ontvoering omgekomen is. De geschiedenis lijkt zich te herhalen, maar als Reacher in het onfrisse militaire verleden van zijn opdrachtgever duikt en ontdekt dat deze iets te verbergen heeft, rijst bij hem de vraag: gaat het hier eigenlijk wel om ontvoeringen? De niet altijd functionele, zeer gedetailleerde beschrijvingen en de wat geforceerd aandoende hoofdstukindeling nemen niet weg dat het tempo de spanning er goed in houdt, zeker als de handeling zich verplaatst van New York naar het Engelse platteland. De humor in het boek zit hem vooral in de karikaturale, larger-than-life hoofdpersoon, een onverschrokken, zeer zelfverzekerde loner, die geen horloge bezit, maar wel altijd precies weet hoe laat het is. Onderhoudend en gedegen vakwerk.

Specificaties

Nederlands | 9789021015750 | 399 pagina's

Titel Bloedgeld
Auteur Lee Child
Secundaire auteur Jan Pott
Type materiaal Boek
Editie Elfde druk;
Uitgave Amsterdam : Luitingh, september 2015
Overige gegevens 399 pagina's - 23 cm
Annotatie 1e druk Nederlandse uitgave: Amsterdam : Luitingh, 2006 - Vertaling van: The hard way. - New York : Delacorte Press, 2006
ISBN 9789021015750
PPN 395936241
Genre thriller
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Een Jack Reacher thriller
Boek

Een Jack Reacher thriller (2015-...)

vol. 10
Uitgeleend
Lee Child