De bonte bergen
Boek

De bonte bergen zoek het buitenbeentje ([2016])/ Nastja Holtfreter

Welke marmot kijkt de andere kant op? En zie jij met welke berggeit iets geks aan de hand is? Vierkant hardkartonnen prentenboek met paginagrote tekeningen in frisse, zachte kleuren en zoekopdrachten gericht op het ontdekken van afwijkingen. Vanaf ca. 2,5 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Vierkant, hardkartonnen prentenboekje met twee afgeronde hoeken, waarin op zoek moet worden gegaan naar verschillen en overeenkomsten. Op iedere pagina staan afbeeldingen van dieren, bloemen, stukken fruit of bergen, die in één opzicht van elkaar verschillen. Zo draagt een van de koeien een andere halsband dan de andere vier, is een van de beren wit in plaats van bruin, of heeft een van de berggeiten afwijkende horens. Moeilijker zijn vragen als 'Welk fruit vind je niet in de bergen?' of 'Welk dier woont niet in de bergen?'. De contourloze tekeningen zijn duidelijk, zonder afleidende details, uitgevoerd in overwegend zachte, frisse tinten. Deel uit de serie 'Zoek het buitenbeentje', waarin tegelijkertijd ook deeltjes over de boerderij, het bos en de zee zijn verschenen*. Een kijk- en zoekboekje voor peuters vanaf ca. 2,5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044827606

Titel De bonte bergen : zoek het buitenbeentje
Auteur Nastja Holtfreter
Type materiaal Boek
Uitgave [Amsterdam] : Clavis, [2016]
Overige gegevens 16 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 18 cm
Annotatie Vertaald uit het Duits. - Omslagtitel - Vertaling van: Die bunte Berge. - Bamberg : Magellan GmbH. KG, (c)2016
ISBN 9789044827606
PPN 402241088
Genre dierenleven
Thematrefwoord Dieren ; Zoekboeken
Taal Nederlands