Conni gaat logeren
Boek

Conni gaat logeren ([2016])/ Liane Schneider, met tekeningen van Annette Steinhauer ; Nederlandse vertaling [uit het Duits]: Evelyn Onink-Middelbeek

Conni gaat voor het eerst logeren bij haar vriendinnetje Julia. Dat is heel anders dan bij opa en oma. Conni mist haar papa en mama, maar samen met Julia verzint ze een leuk spel. Met kleurrijke illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Recensie

Conni mag met haar knuffelbeer een nachtje bij haar vriendin Julia blijven slapen. Nadat ze hebben gespeeld met Fons de cavia, hebben gegeten en gesnoept, een film hebben gezien en bovendien nat zijn geworden door het waterpistool van Leon, Julia's oudere broer, gaan ze slapen. Vierkant prentenboek met voorleesverhaal rondom een inleefbaar gegeven dat nauw aansluit op de directe belevingswereld van jonge kleuters: de leuke en minder leuke confrontaties met andere (eet)gewoontes en over het missen van papa en mama vlak voor het in slaap vallen. De overzichtelijke tekeningen in pen en aquarel zijn vrolijk van sfeer en tint en volgen precies het verhaal. De betrokkenheid wordt vergroot door het lage perspectiefgebruik en de duidelijke lichaamstaal. De tekst bestaat uit enkelvoudige en samengestelde zinnen en laat zich goed voorlezen. Er is gewerkt met de tegenwoordige tijdsvorm en dialogen; gemoedelijke schrijfstijl. Onafhankelijk voor te lezen deeltje uit de serie 'Conni's leuke voorleesverhalen'; Conni is ook bekend van televisie. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044743746

Titel Conni gaat logeren
Auteur Liane Schneider
Secundaire auteur Annette Steinhauer ; Evelyn Onink-Middelbeek
Type materiaal Boek
Uitgave [Aartselaar] : Deltas, [2016]
Overige gegevens 12 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 20 cm
Annotatie Vertaling van: Conni übernachtet bei Julia. - Hamburg, Germany : CARLSEN Verlag GmbH, 2012
ISBN 9789044743746
PPN 40211731X
Thematrefwoord Logeren
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Conni's leuke voorleesverhalen
Boek

Conni's leuke voorleesverhalen (2016-...)

vol.
Uitgeleend
Liane Schneider