Conni leert dansen
Boek

Conni leert dansen ([2016])/ Liane Schneider, met tekeningen van Eva Wenzel-Bürger ; Nederlandse vertaling [uit het Duits]: Evelyn Onink-Middelbeek

Nadat Conni een mooie dansvoorstelling heeft gezien, wil ze ook graag ballerina worden. Van mama mag ze op les bij een balletschool. Juf Steffi leert de kinderen allerlei posities met bijzondere namen. Met kleurrijke illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Als Conni naar een dansvoorstelling gaat, vindt ze dat zo mooi dat ze ineens weet dat ze ballerina wil worden. Ze mag naar een balletschool en leert van de juf hoe ze moet staan en bewegen. En ze leert alle vreemde namen die bij ballet horen, zoals de plié. Met mama gaat ze een balletpakje kopen. En als ze met de groep veel heeft geoefend, mag ze in een voorstelling op een echt podium de sneeuwvlokjesdans dansen. Een eenvoudig verhaaltje over de kleuter Conni, dat herkenbaar zal zijn voor meisjes die ook van ballet houden. Aansprekende paginagrote kleurentekeningen; het tekstblok van telkens ca. zeven regels is daarnaast afgedrukt in een duidelijke letter. Op het blauw met roze omslag een afbeelding van een dansende kleuter. Nieuwe serie, waarin tegelijkertijd meerdere deeltjes zijn verschenen*. Het verhaal laat zich goed voorlezen aan kleuters vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044743722

Titel Conni leert dansen
Auteur Liane Schneider
Secundaire auteur Eva Wenzel-Bürger ; Evelyn Onink-Middelbeek
Type materiaal Boek
Uitgave [Aartselaar] : Deltas, [2016]
Overige gegevens 12 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 20 cm
Annotatie Vertaling van: Conni tanzt. - Hamburg, Germany : CARLSEN Verlag GmbH, 1998
ISBN 9789044743722
PPN 402117735
Genre sport
Thematrefwoord Ballet
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Conni's leuke voorleesverhalen
Boek

Conni's leuke voorleesverhalen (2016-...)

vol.
Uitgeleend
Liane Schneider