Vertelbijbel
Boek

Vertelbijbel ([2016])/ geschreven door Bob Hartman, geïllustreerd door Krisztina Kállai Nagy ; vertaald [uit het Engels] door Van den Berg-Goddijn Vertalingen

Ruim 25 gelijkenissen van Jezus worden naverteld zoals 'De oneerlijke rechter', 'De dief in de nacht' en 'Het feestmaal'. Met veel ook paginagrote kleurenillustraties. Voorlezen vanaf ca. 5 t/m 8 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Het vertellen in gelijkenissen is een Joodse manier om een boodschap aan het gehoor over te brengen. Jezus was hierin een meester. Zijn gelijkenissen, bewaard in het Nieuwe Testament, zijn wereldbekend geworden, ook buiten de kerk. In dit keurig vormgegeven boek vindt men een navertelling van 27 gelijkenissen van Jezus, bedoeld om voor te lezen. Met achterin verteltips voor de voorlezers van een groep, voor elke gelijkenis één. De Amerikaanse auteur, predikant, heeft zich toegelegd op het vertellen van verhalen aan een wisselend publiek en dit is goed te merken aan de tekst van dit boek. De verhalen zijn er duidelijk op gericht om te worden voorgelezen en geven de voorlezer gelegenheid om breed uit te halen. Elk verhaal is twee pagina's groot en rijkelijk geïllustreerd met kleurrijke prenten, die de tekst ondersteunen. Ze zijn gericht op een jeugdig publiek en tonen vrolijk en speels maar doen vrij plat aan. Opvallend is dat de meeste gezichten zich richten tot de (voor)lezer. De oorspronkelijke boodschap van de gelijkenissen komt goed over zonder dat er te veel uitleg wordt toegevoegd, waardoor de uitwerking van de gelijkenissen zou zijn verstoord. De 'Vertelbijbel' uit 2008 heeft een andere inhoud. Voorlezen aan kinderen van ca. 5 t/m 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789033832925 | 63 pagina's

Titel Vertelbijbel
Auteur Bob Hartman
Instelling /Van den Berg-Goddijn Vertalingen, Odijk
Secundaire auteur Krisztina Kállai Nagy
Type materiaal Boek
Uitgave [Amsterdam] : Ark Media, [2016]
Overige gegevens 63 pagina's - gekleurde illustraties - 27 cm
Annotatie Vertaling van: The Lion storyteller book of parables. - Oxford : Lion Hudson plc., (c)2015
ISBN 9789033832925
PPN 394910486
Rubriekscode 227.4
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Gelijkenissen
PIM Rubriek Religie
PIM Trefwoord Gelijkenissen