Het grote wonderwaterwereld dierenboek
Boek

Het grote wonderwaterwereld dierenboek (februari 2016)/ creatie: Studio 100, met medewerking van Nico De Braeckeleer, Walter Baele, Hans Bourlon en Gert Verhulst

Vaar mee in de duikschuit van Piet Piraat en maak kennis met zo'n twintig dieren die (ook) onderwater leven. Met paginagrote kleurenfoto's van de dieren en getekende kleurenillustraties van Piet Piraat. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar; zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Recensie

Vaar mee in de duikschuit van Piet Piraat naar een bijzondere onderwaterwereld. In deze uitgave (bijna A4-formaat) vind je een schat aan weetjes over zo'n twintig bijzondere zeedieren. Lees meer over o.a. het zeepaardje, de ijsbeer, de zeeslang en de clownvis. Aan elk dier wordt een dubbele pagina gewijd. Op elke linkerbladzijde staat een uitgesneden kleurenfoto van Piet Piraat met een overzichtelijke tekst in een zwierige, vrij dunne letter. De tekst bevat informatie over onder andere de naamgeving, het uiterlijk, de grootte, het gewicht, de gewoonten en bijzonderheden van verschillende zeedieren zoals de orka, clownvis en de koraalduivel. De teksten bevatten een flinke portie humor en zijn alles behalve saai. Hier en daar klinkt het Vlaams taalgebruik door. Op de rechterpagina kijkt de lezer vanuit de schuit naar buiten. Hier zien we telkens een patrijspoort met een mooie kleurenfoto van het desbetreffende dier. Achterin vinden we een 'viskwis', een onderwaterlied en extra informatie. Eerder verscheen 'Piet Piraat: het grote dinosaurusboek'* (2014). Dit stoere, mooi verzorgde en leerzame boek is uitermate geschikt voor jonge onderwaterpiraatjes die meer willen weten van het leven onder de zeespiegel. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789462771697 | 57 pagina's

Titel Het grote wonderwaterwereld dierenboek
Uniforme titel De grote wonderwaterwereld boek Piet Piraat
Secundaire auteur Nico De Braeckeleer
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Schelle : Studio 100, februari 2016
Overige gegevens 57 pagina's - gekleurde illustraties - 31 cm
Annotatie Omslagtitel: Het grote wonderwaterwereld boek. - Omslag vermeldt: Piet Piraat en Ketnet
ISBN 9789462771697
PPN 401568431
Rubriekscode 596.4
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Zeefauna
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Zeeën