De liedjes van Gonnie & vriendjes
Boek

De liedjes van Gonnie & vriendjes (2016)/ geschreven en gezongen door Ageeth de Haan, met illustraties van Olivier Dunrea

Veertien liedteksten over gansje Gonnie en haar dierenvrienden, bekend van de prentenboeken. Op de cd worden ze met enige instrumentale begeleiding gezongen. Klein boekje met fijne illustraties in rustige kleuren. Vanaf ca. 2,5 t/m 4 jaar.

Recensie

Klein, vierkant (prenten)boekje met veertien liedteksten over gansje Gonnie en haar dierenvrienden. Gebaseerd op eerder verschenen verhalen over Gonnie en Gijsje, Jasper en Jip, Kees en Koosje. De weergegeven situaties zijn eenvoudig en inleefbaar: slapen in een hooiberg, bootje varen, het ontdekken van de insectenwereld. De liedteksten staan in de tegenwoordige tijd, met steeds een ander dier(figuur) in de ik-persoon. De toegevoegde tekeningen zijn eenvoudig maar krachtig van uitdrukking. De felle kleurvlakken binnen trefzekere, dunne contourlijnen steken fraai en speels af tegen de witte achtergrond. De duidelijke lichaamstaal van de (niet-natuurgetrouwe) dieren en het lage perspectiefgebruik verhogen de betrokkenheid van het jonge kind. Oogcontact is er met de vierpotige tutknuffel van Gonnie; de dieren zijn en profil weergegeven. De liedjes worden op de bijbehorende cd (speelduur ca. 30 minuten) met eenvoudige instrumentale begeleiding (gitaar, trompet, bugel) gezongen door de schrijfster (bekend van theaterproducties voor jonge kinderen). Vanaf ca 2,5 t/m 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789025762148 | 35 pagina's

Titel De liedjes van Gonnie & vriendjes
Uniforme titel De liedjes van Gonnie en vriendjes
Auteur Ageeth de Haan
Secundaire auteur Olivier Dunrea
Type materiaal Boek
Uitgave Haarlem : Gottmer, 2016
Overige gegevens 35 pagina's - gekleurde illustraties - 15 cm - audio-cd
ISBN 9789025762148
PPN 398089558
Rubriekscode 788.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Kinderliedjes
PIM Rubriek Muziek
PIM Trefwoord Kinderliedjes

Relaties/Serie

Gonnie & vriendjes
Boek

Gonnie & vriendjes (2004-...)

vol.
Uitgeleend
Olivier Dunrea