Cemetery of splendour
DVD

Cemetery of splendour ([2016])/ directed by Apichatpong Weerasethakul

In een tot ziekenhuis omgebouwde school wordt een aantal soldaten verzorgd die lijden aan een mysterieuze slaapziekte. Een van de vrijwilligsters krijgt te maken met geestverschijningen uit het verleden.

Recensie

Achtste speelfilm van de Thaise regisseur Apichatpong Weerasethakul (Tropical malady; Uncle Bonmee). Het verhaal speelt in het arme noordoosten van Thailand, de geboortestreek van de filmmaker. In een tot ziekenhuis omgebouwde school wordt een aantal soldaten verzorgd die lijden aan een mysterieuze en besmettelijke slaapziekte. Hun ziekte lijkt te maken te hebben met de toorn van de oude koningen wier grafrust verstoord wordt door oorlog en bouwwerkzaamheden in het dorp. Artsen, verpleegsters en vrijwilligsters uit het dorp verzorgen de zieken en behandelen hen met lichttherapie. De reacties zijn positief. Dana Linssen (Filmkrant februari '16) geeft 5 sterren: '(...) stille onnadrukkelijke schoonheid (...) traditionele en westerse geneeskunde, het banale en het spirituele, popcultuur, sciencefiction en boeddhisme lopen naadloos in elkaar over. (...) Apichatpong countert elke vorm van mogelijke plechtigheid of zweverigheid met de praktische alledaagsheid, compassie en genereuze humor die zo kenmerkend zijn voor het boeddhisme. (...)' Winnaar van o.a. Beste film bij de Asia Pacific Screen Awards.

Specificaties

Thais

Titel Cemetery of splendour
Uniforme titel Rak ti Khon Kaen
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Apichatpong Weerasethakul ; Jenjira Pongpas ; Jarinpattra Rueangram
Type materiaal DVD
Uitgave [Gent] : Lumière, [2016]
Overige gegevens 1 dvd-video (122 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder andere: Jenjira Pongpas, Jarinpattra Rueangram, Banlop Lomnoi. - Thai en Engels gesproken, Nederlands ondertiteld - Videoversie van de film: Thailand, 2015 - Oorspronkelijke titel: Rak ti Khon Kaen
PPN 402341031
Thematrefwoord Thailand
Taal Thais