Me and Earl and the dying girl
DVD

Me and Earl and the dying girl ([2016])/ directed by Alfonso Gomes-Rejon

Twee 17-jarige vrienden maken een afscheidsfilm voor hun zieke vriendin.Greg (17) maakt samen met zijn vriend Earl een afscheidsfilm voor hun zieke vriendin Rachel. Vanaf ca. 15 jaar.

Recensie

Speelfilm van Alfonso Gomez-Rejon, gebaseerd op het debuut* van Jesse Andrews, die zelf het scenario schreef. De 17-jarige vrienden Greg en Earl zitten in het laatste jaar van high school. Samen maken ze stopmotion-parodieën van populaire films. Verder is Earl's strategie om de middelbare school te overleven zich zoveel mogelijk afzijdig te houden van zijn medeleerlingen. Wanneer zijn moeder hoort dat zijn klasgenote Rachel leukemie heeft, verplicht ze hem om met haar op te trekken, waar hij met de nodige tegenzin aan begint. In de hoofdrollen Thomas Mann (Project X), RJ Cyler en Olivia Cooke. Berend Jan Bockting (Volkskrant 28-10-'15) prijst het talent van de jonge hoofdrolspelers en geeft 4 sterren: 'filmmaker Gomez-Rejon tilt het geheel op, met een fijnbesnaard gevoel voor de balans tussen drama en audiovisuele virtuositeit. (...) een film met een hart, waarin het drama voor zichzelf spreekt en de personages ontroeren. (...)' Winnaar van veel prijzen en nominaties. Vanaf ca. 15 jaar.

Specificaties

Engels

Titel Me and Earl and the dying girl
Secundaire auteur Alfonso Gomes-Rejon ; Thomas Mann ; RJ Cyler ; Olivia Cooke ; Jesse Andrews
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : Fox, [2016]
Overige gegevens 1 dvd-video (105 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder andere: Thomas Mann, RJ Cyler, Olivia Cooke. - Engels gesproken, Nederlands ondertiteld - Gebaseerd op het gelijknamige boek van Jesse Andrews - Videoversie van de film: Verenigde Staten : Indian Paintbrush, 2015
PPN 402357590
Thematrefwoord Leukemie ; Vriendschap
Taal Engels